Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, θέλεις κλίνες ΜΕΘ για όλους. Αν θες να λέγεσαι Τζήμερος, όχι απαραίτητα…

Στο μικρό μυαλό του φασίστα, πρέπει να σωθεί πρώτα ο Έλληνας, όχι απαραίτητα ο συν-άνθρωπος…

Αν ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο να ξεχωρίσετε έναν φασίστα από έναν άνθρωπο -καθώς αυτές οι δύο ιδιότητες είναι ασυμβίβαστες- μπορείτε να κάνετε ένα απλό πείραμα -και η συγκυρία μας προσφέρει ένα πολύ καλό παράδειγμα.

Ας πούμε λοιπόν -δεν είναι υπόθεση εργασίας, αλλά πραγματικότητα- ότι είμαστε σε μια χώρα όπου οι κλίνες ΜΕΘ είναι ανεπαρκείς. Αν τις επόμενες μέρες της πανδημίας του κορονοϊού, έχουμε -ο μη γένοιτο- αυξημένα κρούσματα, οι νοσοκομειακοί γιατροί μπορεί να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να κληθούν να επιλέξουν, βάσει πρωτοκόλλου, ποιος ασθενής θα διασωληνωθεί για να παλέψει με όλα τα υπάρχοντα μέσα ενάντια στον ιό, και ποιος θα αφεθεί στην τύχη του, προσμένοντας ένα θαύμα.

Πώς αντιδρά κανείς λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

Όσοι έχουν στοιχειώδη ανθρωπιά, θα αγανακτήσουν με τις τραγικές ελλείψεις και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ενάντια σε αυτή την κατάσταση, που καταδικάζει με μαθηματική ακρίβεια κάποιους συνανθρώπους μας σε θάνατο, χωρίς να έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα και τις δυνατότητες για να αντιμετωπίσουν την απειλή του κορονοϊού. Είναι λίγο-πολύ αυτό που κάνουν δηλαδή και οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ, ζητώντας να υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για όλον τον λαό, για όσους το έχουν ανάγκη.

Αν όμως κάποιος είναι φασίστας, θα δεχτεί ως απολύτως φυσιολογική αυτή την έλλειψη και την μακάβρια επιλογή. Αρκεί η τελευταία να γίνει με κριτήρια φυλετικής καθαρότητας.

Κανείς δε θα μπορούσε να το συμπυκνώσει καλύτερα από το σεσημασμένο φασιστοειδές που ακούει στο όνομα Θάνος Τζήμερος και δείχνει για πολλοστή φορά τι κουβαλάει μες στο κεφάλι του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: