Άγνωστο πότε θα λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο που εγκαινίασε ο Μητσοτάκης στον Εύδηλο

Οι γυναίκες της Ικαρίας στηρίζουν τον απεργιακό αγώνα των υγειονομικών, που παλεύουν εδώ και 11 μήνες ενάντια στην πανδημία και τα τραγικά κενά της δημόσιας υγείας.

Ανακοίνωση-Κάλεσμα της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος της ΟΓΕ)

Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες του νησιού μας να ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας των οικογενειών μας

την Τρίτη 16 Φλεβάρη,

στις 12 στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου

μέρα πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών

  • -Στηρίζουμε τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, όλων των υγειονομικών που με υπεράνθρωπη δύναμη παλεύουν 11 μήνες, όχι μόνο ενάντια στην πανδημία, αλλά και κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις, τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • -Συμμετείχαμε το προηγούμενο διάστημα στις κινητοποιήσεις για την Υγεία μαζί με τα ταξικά σωματεία, στις 3 Φλεβάρη με παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις δομές Υγείας του νησιού, αλλά και στην αγωνιστική υποδοχή του πρωθυπουργού, που με πρόσχημα τα εγκαίνια του εμβολιαστικού κέντρου στο ΚΥ Ευδήλου, αυτός και η συνοδεία του, έδωσαν ρεσιτάλ υποκρισίας, για επικοινωνιακούς λόγους. Σημειώνουμε ότι το εμβολιαστικό κέντρο που εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός, είναι άγνωστο πότε θα λειτουργήσει!
  • -Καταγγέλουμε στον ελληνικό λαό, τις διώξεις συνδικαλιστών Υγειονομικών, που σέρνονται στα δικαστήρια επειδή κάνουν το αυτονόητο, αγωνίζονται για Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό.

 Φτάνουν πια οι μεγαλοστομίες και τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης. Ο πολυδιαφημισμένος μαζικός εμβολιασμός – που απέχει πολύ ακόμα από το να είναι πραγματικά μαζικός- και τα «άνοιξε – κλείσε» δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Η αιτία για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δεν είναι η έκτακτη κατάσταση της πανδημίας, ούτε η ανικανότητα των κυβερνητικών στελεχών. Πρόκειται για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας «κόστος» για το κράτος και «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. Η Υγεία είναι γι’ αυτούς πεδίο για κερδοφόρες μπίζνες και η πανδημία μία ακόμα «χρυσή ευκαιρία» για περισσότερα κέρδη.

Δε δεχόμαστε να χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και να διαθέτουν δισεκατομμύρια στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς (βλέπε RAFALE…) για να τους χρησιμοποιήσουν για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Η άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν είναι μονόδρομος

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα
αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας
με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση
που θα καλύπτει  τον έλεγχο και τη νοσηλεία ασθενών από τον κορωνοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις,
καθώς και τις ανάγκες για
πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, προαγωγή της υγείας μας

Απαιτούμε:

  • -Γενναία αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • -Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πρόσληψη πνευμονολόγων ιατρών στο νοσοκομείο, δημιουργία ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Αύξηση του αριθμού των αναπνευστήρων στο νοσοκομείο.
  • -Δημιουργία Κέντρου Υγείας στις Ράχες και στους Φούρνους, που να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες ιατρών.
  • -Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • -Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους (κατοίκους και εργαζόμενους), όπως και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο, ώστε να ελεχθεί η διασπορά του ιού.
  • -Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • -Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • -Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.
  • -Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας, στους χώρους δουλειάς, σε σχολεία και σε σχολές για να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

Παλεύουμε για Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και ΠΦΥ

με κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Το Δ.Σ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: