Βαγγέλης Σίμος: «Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες στην καθημερινότητα της πόλης»

Το επόμενο διάστημα, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες στην καθημερινότητα της πόλης και θα βρισκόμαστε στο πλάι του Πετρουπολιώτικου λαού, όπως ακριβώς κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Πετρούπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Βαγγέλης Σίμος, απευθύνεται στους πολίτες της Πετρούπολης, μετά την ορκωμοσία της νέας διοίκησης στον Δήμο.

Αγαπητοί συμπολίτες, συμπολίτισσες,

Θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τους Πετρουπολιώτες και τις Πετρουπολιώτισσες, για την πολύ όμορφη συνύπαρξή μας όλα αυτά τα χρόνια· τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους, για την πολυετή προσφορά τους στους πολίτες και ειδικά στη νεολαία, αλλά και για την ιδιαίτερη συνεισφορά τους στην διεξαγωγή αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο μας· τα σχολεία της πόλης μας, τους συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, για την συνεργασία και την συμμετοχή τους στα δρώμενα που διοργάνωσε ο Δήμος μας για την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς επίσης και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης.

Θεωρούμε ότι, από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε να διοικούμε τον Δήμο, παρά τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που μπορεί να είχαμε, σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες, με μνημόνια, μεσοπρόθεσμο, αντιλαϊκά μέτρα και μια σειρά από άλλους αντιδραστικούς νόμους, όπως η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, οι περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης που άγγιξαν το 65%, μείναμε πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και διοικήσαμε, όντας απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στην εξυπηρέτηση των αναγκών και των συμφερόντων του Πετρουπολιώτικου λαού, με σκοπό την αναβάθμιση της ίδιας του της ζωής και της πόλης συνολικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε σε μειώσεις ή ακόμη και σε καταργήσεις των δημοτικών τελών, για να απαλλάξουμε τους Πετρουπολιώτες από τα φορολογικά βάρη, στον βαθμό που μπορούσαμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι είμαστε ο τέταρτος Δήμος πανελλαδικά, με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη. Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους που δεν επιβαρύναμε τους γονείς ούτε με μισό ευρώ για την φοίτηση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Επίσης, καταργήσαμε τη μηνιαία συνδρομή για τα παιδιά, σε όλες σχεδόν τις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου και την μειώσαμε αισθητά για τους ενήλικες. Αυτό, μαζί με την υψηλού επιπέδου παροχή σε αυτές τις δράσεις, έχει ως αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται στον Δήμο σχεδόν 5.500 παιδιών και ενηλίκων, φαινόμενο μοναδικό για έναν Δήμο με τα δικά μας πληθυσμιακά δεδομένα. Δημιουργήσαμε, επίσης, ένα πλούσιο αθλητικό και πολιτιστικό ρεύμα, γεμάτο από εκδηλώσεις και ημερίδες, με στόχο να δώσουμε κίνητρα στους νέους να ασχολούνται με τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και να υψώσουν ένα τείχος απέναντι σε όσους τους θέλουν εγκλωβισμένους στη ναρκωκουλτούρα.

Ταυτόχρονα, δώσαμε αγώνα από κοινού με τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, διοργανώσαμε συσκέψεις, προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις και μάζεμα υπογραφών για να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής και να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού Λατομείου Μουσαμά ως χώρου υποδοχής αποβλήτων, όπως επίσης και για να υπάρξει οριστική λύση στο ζήτημα της διασφάλισης του δημόσιου/δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους απέναντι στις κάθε είδους καταπατήσεις/διεκδικήσεις. Αντίστοιχες κινήσεις κάναμε για την συγκοινωνιακή κάλυψη της πόλης μας με σταθμό Μετρό, όπως και συνολικά για την βελτίωση της ήδη υπάρχουσας συγκοινωνίας. Αγώνα δώσαμε ακόμα και για την πλήρη στελέχωση των τοπικών ιατρείων ΠΕΔΥ, με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Διαρκές αίτημά μας ήταν η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για να καλύπτουν οι Δήμοι τις ανάγκες τους και κατ΄ επέκταση να βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό. Αίτημα το οποίο έβρισκε απέναντί του την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στόχο έχουν την πλήρη ανταποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και το ξεπούλημά τους στους ιδιώτες.

Υλοποιήσαμε έργα ουσίας και υποδομές, όπως την κατασκευή των δύο παιδικών σταθμών, την διάνοιξη της οδού Ελαιών, τις ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, την κατασκευή-ανακατασκευή μπετοδρόμων, την ανάπλαση παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού με λάμπες LED και άλλα σημαντικά έργα για τους πολίτες της Πετρούπολης, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τους και να εκσυγχρονιστεί η πόλη μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτά τα χρόνια εισχώρησαν περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ, άμεσα και έμμεσα στο ταμείο του Δήμου, καθώς αξιοποιήσαμε Ευρωπαϊκά, Εθνικά και Περιφερειακά κονδύλια και έχουν συνταχθεί μελέτες για να διεκπεραιωθούν μία σειρά από έργα, που αφορούν στην βελτίωση της καθημερινότητας του Πετρουπολιώτικου λαού, γιατί σχετίζονται με την αναβάθμιση αθλητικών χώρων και παιδικών χαρών, την χωροθέτηση Δημαρχείου, την ανάπλαση στο Καμίνι κλπ. (μπορείτε να δείτε όλα τα έργα, αναλυτικά, στους επισυναπτόμενους πίνακες).

Τέλος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, το συνολικό υπόλοιπο τακτικών και έκτακτων ανειδίκευτων και ειδικευμένων ποσών στο ταμείο του Δήμου μας ανέρχεται στα 4.208.158,22 ευρώ (μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα συγκεκριμένα στοιχεία στους πίνακες που επισυνάπτονται).

Το επόμενο διάστημα, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες στην καθημερινότητα της πόλης και θα βρισκόμαστε στο πλάι του Πετρουπολιώτικου λαού, όπως ακριβώς κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, ενάντια σε κάθε μέτρο και νόμο, που υποβαθμίζουν την ζωή και το βιοτικό του επίπεδο.

Σας ευχαριστώ θερμά και ειλικρινά,
από τα βάθη της καρδιάς μου,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΜΟΣ

Πετρούπολη, 26 Αυγούστου 2019

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ:

– ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (μπορείτε να δείτε τον πίνακα στον σύνδεσμο:https://petroupoli.gov.gr/…/2…/08/YPOLOIPA-KATHGORIVNpdf.pdf)
– ΕΡΓΑ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ (μπορείτε να δείτε τον πίνακα στον σύνδεσμο: https://petroupoli.gov.gr/…/erga-tehnikes-paremvaseis-melet…)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: