Τσικνοπέμπτη: Με μπροστάρη στο χορό τον δήμαρχό της, Κ. Πελετίδη, γλεντάει η Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Η Τσικνοπέμπτη είναι μέρα ξεγνοιασιάς, κεφιού, σάτιρας, αυθεντικής παραδοσιακής διασκέδασης και ατέλειωτου χορού. Στην Πάτρα οι συνοικίες γέμισαν με κόσμο χαρούμενο, που φόρεσε τον καλύτερο αποκριάτικο εαυτό του και αγνόησε πλήρως τη βροχή και τις καιρικές συνθήκες και γλέντησε με την ψυχή του.

Η Τσικνοπέμπτη είναι μέρα ξεγνοιασιάς, κεφιού, σάτιρας, πάνδημης γιορτής, ευχών, πειραγμάτων, ευθυμίας, ψητών λιχουδιών, οίνου, αυθεντικής παραδοσιακής διασκέδασης και ατέλειωτου χορού. Όλα αυτά τα στοιχεία που στην Πάτρα λόγω του Πατρινού Καρναβαλιού αποκτούν απρόσμενες διαστάσεις ξεδιπλώθηκαν από το πρωί στην Πάτρα και στις συνοικίες που γέμισαν με κόσμο χαρούμενο, που φόρεσε τον καλύτερο αποκριάτικο εαυτό του και αγνόησε πλήρως τη βροχή και τις καιρικές συνθήκες και γλέντησε με την ψυχή του (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες  παρακάτω).

Από το πρωί έως και αργά το απόγευμα στην Πάτρα πλήθος κόσμου τσίκνισε από άκρο εις άκρο της πόλης, το έριξε έξω, αντάλλαξε ευχές και έζησε ώρες κεφιού και ανεμελιάς.

Το αποκριάτικο θερμόμετρο ανέβηκε ψηλά και για αυτό υπεύθυνες ήταν οι μπάντες χάλκινων πνευστών και κρουστών από τη Μακεδονία με τη συνοδεία του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων, που ξεσήκωσαν με τους ήχους. Το μεσημέρι κάποιες από τις μπάντες κατευθύνθηκαν από την Τριών Ναυάρχων προς την Αγίου Νικολάου ακολουθώντας τη Ρήγα Φεραίου ξεσηκώνοντας το πλήθος των περαστικών με τους βαλκανικούς ρυθμούς τους.

Από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας) οι υπόλοιπες μπάντες ακολούθησαν τη Ρήγα Φεραίου και όλες μαζί συναντήθηκαν στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου. Εκεί στήθηκε γλέντι και ξεφάντωμα όπου οι χοροί κράτησαν γερά υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών. Στις μεσημεριανές εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης που αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο και χόρεψε όπως προστάζει το έθιμο.

Για τις βραδυνές εκδηλώσεις δείτε εδώ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: