«Τώρα πιστεύεις ότι θα διώξουν την αστυνομία από το λιμάνι; Σύνελθε!»…

Ποιον βολεύει αυτή η στάση αν όχι την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής; – Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική καταγγέλλουν ΔΑΠ και ΕΑΑΚ (ΣΑΦ – ΚΑΡΦΙ) που δεν υπέγραψαν ψήφισμα για τον αγώνα της COSCO στον ΦΣ Φιλοσοφικής

Ανακοίνωση των Εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον ΦΣ Φιλοσοφικής

Οι εργαζόμενοι της COSCO έχουν δίκιο! Η αλληλεγγύη θα νικήσει! 

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας 7/2 δεκάδες εργάτες στην COSCO πραγματοποιούν απεργία στο λιμάνι του Πειραιά και διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων, που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!! Τα αιτήματα τους είναι δίκαια!

Η απάντηση της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας της COSCO είναι η περικύκλωση του λιμανιού του Πειραιά από αμέτρητες αστυνομικές δυνάμεις και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, από τα χαράματα με σκοπό την καταστολή και την τρομοκράτηση των εργαζόμενων της COSCO!! 

Δίκαια ο αγώνας τους έχει ξεσηκώσει ένα κύμα αλληλεγγύης από δεκάδες εργατικά σωματεία και από Φοιτητικούς Συλλόγους. Οι φοιτητές που παλέψαμε ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και την ένταση της καταστολής,  δεχτήκαμε την στήριξη και την συμπαράσταση των εργαζομένων. Αυτονόητα λοιπόν στεκόμαστε στο πλευρό τους όπως είμαστε στο πλευρό κάθε νέου εργαζομένου που αγωνίζεται. 

Έτσι και ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής με πρωτοβουλία των Εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική μέσα από απόφαση του ΔΣ εξέφρασε την στήριξη και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, στα δίκαια αιτήματά τους. Κατήγγειλε την ένταση της καταστολής και την  προσπάθειας τρομοκράτησης.

Η στάση όμως των υπόλοιπων εκλεγμένων δυνάμεων στο ΔΣ είναι αποκαλυπτική:

Η παράταξη της κυβέρνησης στην σχολή μας, δηλαδή η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ παραμένει άφαντη. Δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο από τα παιδιά της κυβέρνησης που απέναντι στα δίκαια αιτήματα κλείνει τα αυτιά της, απαντάει με τρομοκρατία και ΜΑΤ (όπως έκανε και στα αιτήματα φοιτητών και μαθητών) για να εξασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί ούτε 1 ευρώ από τα κέρδη των μεγάλων ομίλων όπως είναι η COSCO. 

Απαράδεκτη είναι η στάση των ΕΑΑΚ και συγκεκριμένα των σχημάτων ΣΑΦ και ΚΑΡΦΙ. Για να κάνουμε και τα «σύκα – σύκα» οι φράσεις του σχήματος της ΣΑΦ ήταν πολύ συγκεκριμένες: «και να απαντήσουμε (στο ΔΣ) τώρα πιστεύεις ότι θα διώξουν την αστυνομία από το λιμάνι; Σύνελθε!» Το ΚΑΡΦΙ ακόμα το ψάχνουμε. Αλίμονο αν το προηγούμενο διάστημα είχε κυριαρχήσει αυτή η λογική τους στους Φοιτητικούς Συλλόγους. Η λογική δηλαδή ότι η αλληλεγγύη είναι μάταιη. Η δύναμη της αλληλεγγύης έχει κουρελιάσει πολλές φορές την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. 

Ποιον βολεύει αυτή η στάση αν όχι την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής; Πώς θα ενημερωθούν οι φοιτητές για όσα συμβαίνουν αν ο ΦΣ δεν προβάλει αυτόν τον αγώνα; 

Άραγε όταν η κυβέρνηση επιδιώξει να βάλει στις σχολές μας την ΟΠΠΙ θέλουμε να πάρουμε την ίδια απάντηση από τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους; 

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια της Φιλοσοφικής που προβληματίζεται, που αγωνιά, που τον γεμίζουν ελπίδα οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος, να τους γυρίσει την πλάτη. Να συμβάλλει και με τον δικό του τρόπο στο πραγματικό ζωντάνεμα του Συλλόγου μας, να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της COSCO που έκαναν την κυβέρνηση και τα μεγάλα αφεντικά να τρέμουν!

Στηρίζουμε τις αποφάσεις των εργαζομένων της COSCO και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους!

Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι!

Οι εργάτες της COSCO δεν είναι μόνοι τους!!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: