“Τώρα καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά πεθαίνουν, γιατί δε φτάνουν στην πόρτα του εισαγγελέα”

Μια διεμφυλική κοπέλα καταγγέλλει ότι δέχτηκε bullying από συμμαθητές της, που επιχείρησαν να της βάλουν φωτιά, χωρίς ποτέ να την προστατέψει ο διευθυντής. Ο τελευταίος κρίθηκε αθώος από το Δικαστήριο.

Η διεμφυλική Άννα Πήλιου, φοιτούσε στο 2ο Εσπερινό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, όπου δεχόταν ακραίες απειλές, εξύβριση και συστηματικό εκφοβισμό (bullying) από συμμαθητές της. Οι τελευταίοι έφτασαν μάλιστα ως το σημείο να επιχειρήσουν να την περιλούσουν με εύφλεκτο υλικό για να της βάλουν φωτιά, χωρίς όμως να υπάρξει παρέμβαση από το διευθυντή του σχολείου για να προστατέψει τη μαθήτριά του από την επίθεση που δεχόταν.

Τελικά η Άννα Πήλιου αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές της, για να γλιτώσει από το βασανιστήριο που υφίστατο σε καθημερινή σχεδόν βάση. Δεν έμεινε όμως άπραγη: κατήγγειλε τη στάση του διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου και η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο της Ευελπίδων, που έκρινε αθώο το διευθυντή.

“Τώρα καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά δε φτάνουν στην πόρτα του εισαγγελέα, τώρα καταλαβαίνω γιατί πεθαίνουν” δήλωσε στην τηλεοπτική κάμερα, νιώθοντας αδικημένη από την απόφαση. Παρόλα αυτά, είναι αποφασισμένη να την κυνηγήσει, ασκώντας έφεση. Ενώ, όπως σωστά σημείωσε η συνήγορός της Ιωάννα Σεντούμη, “η μάχη είναι ακόμα μπροστά μας”, θεωρώντας πολύ σημαντικό ότι έφτασε σε αυτό το σημείο και δεν αποσιωπήθηκε, όπως δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά, που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα -και όχι μόνο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
4 Σχόλια

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Και που να δείτε τι έχει να γίνει, όταν αρχίσουν να φοιτούν παιδιά υιοθετημένα από ομόφυλα ζευγάρια.

  • Ο/Η Father Montaneli λέει:

    ή παιδιά που ήδη έχουν γεννηθεί με τουλάχιστον έναν γονέα ΛΟΑΤΚΙ+. Δεν έχει καμία σημασία, ο σχολικός εκφοβισμός και η ομοφοβία δεν περιμένει την ομογονεικότητα για να εκτιναχθεί, φτάνει να βρούν χώρο να καταλάβουν η εκκλησία, οι νεοναζί και όσοι θεωρούν πως η μόνη αποδεχτη σεξουαλικότητα είναι η ετεροφυλοφιλία. Όσοι θεωρούν πάλι πως προστασία των παιδιών μπορούν να παρέχουν μόνο εκείνοι που εν δυνάμει τεκτοποιούν στο πλαίσιο του ζεύγους άντρα-γυναίκας έτσι κι αλλιώς ξεπερνιούνται απο τη ζωή, καθώς η εξέλιξη της κοινωνίας πετά στα σκουπίδια κάθε θεωρητικό σχημα όσο πάγιο κι αν είναι. Αυτοί που θα κάνουν ή θα αναλάβουν την κηδεμονία παιδιών στο μέλλον δεν θα ρωτήσουν κανέναν σας.

    • Ο/Η vassilis λέει:

      Η ομογονεϊκότητα θα δίνει την αφορμή ή έστω την επί πλέον αφορμή για μπούλινγκ και περιθωριοποίηση. Δεν τίθεται καν θέμα προστασίας. Το πρόβλημα είναι η έκθεση. Η καπιταλιστική κοινωνία είναι έντονα ανταγωνιστική. Ενστικτωδώς το σύνολο, επιζητεί αφορμές για να απομονώσει άτομα ή ομάδες ατόμων, αποκλείοντάς τα από τη διανομή της “πίτας”, ώστε τα κομμάτια που τελικά θα μοιραστούν να είναι πιο μεγάλα.

    • Ο/Η vassilis λέει:

      …αν θες, η ανταγωνιστικότητα που επιβάλλει ο καπιταλισμός μεταξύ των ατόμων, είναι κατά τη γνώμη μου είναι και το οικονομικό υπόβαθρο του “μπούλινγκ” και γενικότερα της περιθωριοποίησης.

Κάντε ένα σχόλιο: