Το σύνδρομο Παστίτσιου ξαναχτυπά – Μήνυση από εκκλησιαστικό σάιτ για κόμικ με τη Θεοτόκο

Μόνο ένας Φρόιντ θα μπορούσε να εξηγήσει τι το αμαρτωλό βρίσκουν κάποιοι χριστιανοί στις οδοντόβουρτσες και τα νεροπότηρα που χρησιμοποιεί η Παναγία στα επίμαχα σκίτσα.

Όλοι θυμούνται την πολύκροτη υπόθεση του “Γέροντα Παστίτσιου” πριν μερικά χρόνια, που έβαλε σε δικαστικές περιπέτειες το δημιουργό της σατιρικής ιστοσελίδας, για ν’ απαλλαγεί τελικά λόγω παραγραφής το 2017. Ο θρησκευτικός φανατισμός ωστόσο καλά κρατεί, με θύμα του αυτή τη φορά την σελίδα “Κουλουβάχατα Comics”, που δεν υπάρχει πια στο facebook μετά από διαδοχικές αναφορές θιγμένου χριστεπώνυμου πλήθους.

Αφορμή μια σειρά σκίτσων με την Παναγία, και τίτλο “Η Κοίμηση της Θεοτόκου”, όπου η ίδια απεικονίζεται να κάνει διάφορα προσβλητικά και ακατανόμαστα πράγματα, όπως το να πλένει τα δόντια της, να πίνει νερό και να πέφτει για ύπνο. Μόνο ένας Φρόιντ θα μπορούσε να εξηγήσει τι το αμαρτωλό βρίσκουν κάποιοι χριστιανοί στις οδοντόβουρτσες και τα νεροπότηρα, ίσως βέβαια το μεγάλο πρόβλημα είναι στην τελευταία εικόνα η φωτογραφία αυτού που εικάζουμε ότι είναι ο Ιησούς Χριστός σε πόζα Τζον Λένον. Τώρα μάλιστα, θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

Ανάμεσα στους οργίλους ευσεβείς και το σάιτ ekklisiaonline.gr, όπου ο Θεολόγος – Κοινωνιολόγος Φανούρης Ευστράτιος προανήγγειλε ότι «To ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μέσω του νομικού τμήματος καταθέτει άμεσα μήνυση στην κάτωθι σελίδα που υβρίζει την Παναγία μας μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Τέλος οι αθλιότητες». Έτσι είναι, δεν μπορεί ατιμώρητα κάποιος να παρουσιάζει τη Θεοτόκο να επιδίδεται σε ακόλαστες πράξεις όπως ο ύπνος. Δεν ξέρουμε για ποιο αδίκημα βέβαια θα μηνυθεί ο δημιουργός , αφού η κακόβουλη βλασφημία σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα παύει να θεωρείται αδίκημα, άλλο ένα μέτρο που ο ΣΥΡΙΖΑ περίμενε τελευταία στιγμή για να εφαρμόσει, παρά τις επί χρόνια σχετικές εξαγγελίες. Υπάρχει βέβαια πάντα πεδίο δόξης λαμπρό για τους τωρινούς κυβερνώντες να την επαναφέρουν, για να τιμωρηθούν οι ιερόσυλες οδοντόβουρτσες με τον τρόπο που τους αξίζει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: