Την σκότωσε γιατί τον χώρισε – Την πλάκωσε στο ξύλο γιατί βρήκε δουλειά! – Η Ελλάδα του 21ου αιώνα βρωμάει Μεσαίωνα

Ο ένας της έστησε καρτέρι και την πυροβόλησε γιατί τον χώρισε. Ο άλλος την πλάκωσε στο ξύλο γιατί του είπε πως βρήκε δουλειά και δεν κατάπιε αυτή την… “προσβολή”. Και οι αρχές κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, καταγράφοντας στατιστικές.

Η εβδομάδα είχε ξεκινήσει “ελπιδοφόρα”, με την είδηση πως ένας 29χρονος από τον Βόλο τσάκισε στο ξύλο τη γυναίκα του, όταν αυτή του ανακοίνωσε πως είχε βρει δουλειά! Ο σύζυγος δε σήκωσε αυτή την “προσβολή” κι άρχισε να χτυπά με χέρια και με πόδια τη γυναίκα σε όλο της το σώμα, για να την στείλει τελικά στο Νοσοκομείο! Ο δράστης -που παράλληλα έβριζε και απειλούσε τη γυναίκα του- συνελήφθη από την αστυνομία μετά από την καταγγελία της, οδηγήθηκε στα δικαστήρια και ζήτησε προθεσμία για την απολογία του. Λέτε να ισχυρισθεί ότι είναι “αρσενικό παλιάς κοπής” -για να θυμηθούμε τα λόγια ενός ηθοποιού;

Σήμερα ήταν μία ακόμα “συνηθισμένη μέρα” για την επικαιρότητα, με την είδηση μιας ακόμα γυναικοκτονίας, αυτή τη φορά στη Ρόδο. Ένας άνδρας άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον μιας 32χρονης εκπαιδευτικού και λίγο αργότερα έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο δράστης έστησε καρτέρι στη γυναίκα -με την οποία είχαν χωρίσει πρόσφατα- και την πυροβόλησε δύο φορές την ώρα που αυτή έβγαινε από το αμάξι της στο Ροδίνι, στην οδό Μόσχας.

Και η ζωή συνεχίζεται -όχι για όλες- με τις αρχές να καταγράφουν απλώς στατιστικές -αν και… ακόμα και αυτό είναι αμφίβολο. Και όχι, δεν την σκότωσε γιατί την αγαπούσε, δεν την πλάκωσε στο ξύλο γιατί τον πλήγωσε. Το έκαναν γιατί μεγάλωσαν σε μια κοινωνία που τους έμαθε ότι έχουν δικαίωμα να ορίζουν τη ζωή της γυναίκας τους και να μη σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, για να αποδείξουν την… “αρρενωπότητά” τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: