Συλλαλητήριο – Λήμνος: Αντιτασσόμαστε και καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/2 στην πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα, το συλλαλητήριο στο οποίο καλούσαν τα εργατικά σωματεία του νησιού με αφορμή το κλείσιμο των 2 χρόνων από την έναρξη της πανδημίας και με κεντρικό σύνθημα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/2 στην πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα, το συλλαλητήριο στο οποίο καλούσαν τα εργατικά σωματεία του νησιού με αφορμή το κλείσιμο των 2 χρόνων από την έναρξη της πανδημίας και με κεντρικό σύνθημα: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

  Στο συλλαλητήριο μίλησε ο Αλέξης Ρίζος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και Γραμματέας της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Στην ομιλία του ανέδειξε ως υπεύθυνους την κυβέρνηση και όλους όσους με το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα κονδύλια του “Ταμείου Ανάκαμψης” μπουκώνουν με δεκάδες δις ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζοντας το λαό στην ακρίβεια και στη φτώχεια. Παράλληλα δίνουν δις ευρώ για ΝΑΤΟικές εξοπλιστικές δαπάνες που δεν αφορούν την άμυνα της χώρας μας, αφού τα Rafale δεν θα αναχαιτίζουν τούρκικα πολεμικά αεροσκάφη που είναι στην ίδια με μας λυκοσυμμαχία, οι φρεγάτες που αγοράζουμε θα περιπολούν όπου το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι Αμερικανοί έχουν συμφέροντα κι όχι στα νησιά μας.

  Ανέδειξε τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και του λαού για :

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης
  • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά. 
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

  Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Λήμνου που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ενέκριναν ψήφισμα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που διάβασε ο Ανδρέας Ξυπτεράς, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή κι επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πρόκειται για την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που στο όνομα της πολυδιαφημισμένης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του πολέμου. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία βάζει το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους, ενώ παράλληλα φορτώνει στις πλάτες του την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, ως συνέπειές του.

Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά του πολέμου. Συντάσσεται με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο όνομα των λεγόμενων “συμβατικών της υποχρεώσεων”. Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές Βάσεις, που ενισχύθηκαν περισσότερο από την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα η χώρα κι ο λαός μας στοχοποιούνται. Καταδικάζουμε το γεγονός της απογείωσης από τη βάση στο Στεφανοβίκειο των πολεμικών ελικοπτέρων Apache με προορισμό την Πολωνία, ώστε να συμβάλλουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Αντιτασσόμαστε και καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Οι λαοί δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή! Είναι ανάγκη να στοιχηθούν κάτω από τη σημαία της πάλης για την ικανοποίηση των δικών τους συμφερόντων κι αναγκών, του αγώνα για να γίνει κάθε λαός κυρίαρχος και νοικοκύρης στον τόπο του!

Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της Ρωσίας στην Ουκρανία. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας! Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να ξηλωθούν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: