Σύλ. Γυναικών Ηλιούπολης: Αμέριστη συμπαράσταση στην κοπέλα που έπεσε θύμα σεξουαλικής βίας – Καταγγέλλουμε την ΕΛ.ΑΣ.

Καταγγέλλουμε την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας που την κρατούσε απομονωμένη στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων και δεν την μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο για υγειονομική περίθαλψη, τη στιγμή που τους είχε ήδη καταγγείλει ότι βασανιζόταν, εκδιδόταν, ήταν αιχμάλωτη. Καταγγέλλουμε την ανυπαρξία κρατικής στήριξης και προστασίας που έδωσε τη δυνατότητα στους δράστες να δρουν ανενόχλητοι.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην νεαρή κοπέλα στην Ηλιούπολη, θύμα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης από το “σύντροφό” της αστυνομικό και νωρίτερα στα εφηβικά της χρόνια από τον πατέρα της.

Καταγγέλλουμε την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας που την κρατούσε απομονωμένη στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων και δεν την μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο για υγειονομική περίθαλψη, τη στιγμή που τους είχε ήδη καταγγείλει ότι βασανιζόταν, εκδιδόταν, ήταν αιχμάλωτη.

Καταγγέλλουμε την ανυπαρξία κρατικής στήριξης και προστασίας που έδωσε τη δυνατότητα στους δράστες να δρουν ανενόχλητοι.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει ότι η βία και η κακοποίηση κατά των γυναικών αναπτύσσονται και διαιωνίζονται κάτω από τις συγκεκριμένες σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών.

Πηγή: Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: