Στις φλόγες το κολαστήριο της Μόριας – Πληροφορίες για νεκρή γυναίκα και μωρό

Σκηνές αλλοφροσύνης διαδραματίστηκαν στο στρατόπεδο της ντροπής στη Μόρια, ενώ ασαφείς παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιές και την ύπαρξη νεκρών.

Η φρίκη έχει όνομα και λέγεται Μόρια. Σχεδόν καθημερινός επισκέπτης τείνει να γίνει ο θάνατος στο κολαστήριο χιλιάδων στοιβαγμένων ψυχών, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ έναντι του μεταναστευτικού, την οποία πιστά ακολουθεί και η χώρα μας.

Φωτιά ξέσπασε στο διαβόητο ΚΥΤ της περιοχής, το οποίο “φιλοξενεί” πρόσφυγες και μετανάστες σε αριθμούς πολύ ανώτερους από αυτούς για τους οποίους είχε σχεδιαστεί, μέσα σε συνθήκες που κάνουν την κόλαση ωχριά. Μια κόλαση που έγινε πύρινη σήμερα το απόγευμα, όταν και ξέσπασε φωτιά, κατά τα φαινόμενα από κάποιο κοντέινερ.

Οι πληροφορίες από το Δήμαρχο Μυτιλήνης είναι πως υπάρχουν δύο νεκροί,  ενδεχομένως μια γυναίκα και ένα μωρό, που φέρονται να έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις.

Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης, με τους πρόσφυγες να τρέχουν για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα και τους μαύρους καπνούς. Σύμφωνα με του Γιατρούς χωρίς Σύνορα έξω από το ΚΥΤ, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς κατά εκατοντάδες συρρέουν οι πρόσφυγες με αναπνευστικά προβλήματα.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι  αστικά μέσα, επέλεξαν εμμέσως πλην σαφώς να παρουσιάσουν τους πρόσφυγες περίπου ως “αχάριστους”, προβάλλοντας επεισόδιο που φέρεται να προκλήθηκε μεταξύ ομάδας προσφύγων και πυροσβεστών κατά την έλευση των τελευταίων για την κατάσβεση της φωτιάς.
Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα, η πυρκαγιά ξεκίνησε από εξέγερση προσφύγων, ωστόσο οι πληροφορίες παραμένουν ακόμα εξαιρετικά συγκεχυμένες.

Μεγάλη φωτια στο ΚΥΤ της Μοριας αυτή τη στιγμή.Πληροφορίες και για νεκρούς μετά από εξέγερση που ξέσπασε λίγο μετά την πυρκαγιά.

Gepostet von Εφημερίδα Πολιτικά am Sonntag, 29. September 2019

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: