Στην πατρίδα του Τσε…

Αν τρέμεις από οργή για την αδικία, είσαι σύντροφός μου, έλεγε ο Τσε.
Αν όμως μαθαίνεις να τη συνηθίζεις και να την βλέπεις απαθής, χωρίς να αντιδράς ενάντια σε όσους την προκαλούν μαζικά, τότε είσαι ως ένα βαθμό “συνένοχος” και ξέρεις ποιο είναι το λάθος που κάνουμε.

Στην πατρίδα του Τσε, ένα παιδί από τη φυλή των Γκουαρανί, και την παγκόσμια φυλή των κολασμένων αυτού του κόσμου, προσπαθεί να ξεδιψάσει από μια λακούβα με λασπόνερα. Ο δημοσιογράφος που ανέβασε τη φωτογραφία στο προφίλ του, σχολίασε πως “μάλλον κάποιο λαθος έχουμε κάνει ως κοινωνία…”. Δε γνωρίζουμε αν υπήρχε όμως κάνας αντίστοιχος Αργεντίνος Τζήμερος να του εξηγήσει πως το λάθος είναι του παιδιού που δεν έχει πάρει σωστές βάσεις και αγνοεί προκλητικά τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Αν τρέμεις από οργή για την αδικία, είσαι σύντροφός μου, έλεγε ο Τσε.
Αν όμως μαθαίνεις να τη συνηθίζεις και να την βλέπεις απαθής, χωρίς να αντιδράς ενάντια σε όσους την προκαλούν μαζικά, τότε είσαι ως ένα βαθμό “συνένοχος” και ξέρεις ποιο είναι το λάθος που κάνουμε. Που κάνουμε ως εργατική τάξη, όχι ως κοινωνία. Γιατί για την κοινωνία της εκμετάλλευσης, αυτές οι εικόνες είναι η άλλη όψη του νομίσματος της επιτυχίας της, του τρόπου λειτουργίας της…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: