Στη φυλακή γιατί δεν πλήρωσε διόδια

Η κυβέρνηση όχι απλά δεν καταργεί τα διόδια, που αυξάνουν και πληθύνονται, αλλά διατηρεί το νομικό πλαίσιο που ποινικοποιεί όσους αρνούνται να δώσουν λεφτά στους ιδιώτες που λυμαίνονται “νόμιμα” τους δημόσιους δρόμους και το εθνικό δίκτυο.

Τρία χρόνια πριν, ο Στράτος Δασκαρόλης χρειάστηκε να ανέβει οδικώς από την Καλαμάτα στην Αθήνα, με το ΙΧ αυτοκίνητό του. Στη διαδρομή αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο που απαιτούνταν στους σταθμούς των διοδίων και πήρε ισάριθμες κλήσεις με τα αντίστοιχα πρόστιμα, που έφταναν τα 1.400 ευρώ, και τα οποία επίσης αρνήθηκε να πληρώσει. Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο και χτες το Πταισματοδικείο Καλαμάτας του επέβαλε ποινή, που ο 47χρονος άνεργος αρνήθηκε να εξαγοράσει κι έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή, για να εκτίσει την ποινή του -42 ημέρες, έξι για κάθε σταθμό στον οποίο δεν κατέβαλε αντίτιμο.

Ας κάνουμε και μια παράλληλη ιστορική αναδρομή. Πριν τρία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλπαζε για την έφοδο στον ουρανό και τα χειμερινά ανάκτορα στο Μαξίμου και στην κούρσα του αυτή αξιοποιούσε κάθε πιθανό μέσο. Μεταξύ αυτών και κινήσεις, όπως το “Δεν Πληρώνω”. Σήμερα η “αριστερή κυβέρνηση” όχι μόνο δεν έχει καταργήσει τα διόδια αλλά αυτά αντιθέτως αυξάνονται και πληθύνονται και ξεφυτρώνουν στις εθνικές οδούς κάθε τριάντα χιλιόμετρα, σαν τους ληστές της αρχαιότητας και του Μεσαίωνα, που έστηναν καρτέρι και “ξαλάφρωναν” τους περαστικούς απ’ τα υπάρχοντά τους.

Αλλά το αποκορύφωμα της κοροϊδίας είναι πως η κυβέρνηση δεν έχει καταργήσει καν το νομικό πλαίσιο που είχε ψηφιστεί από τη ΝΔ του Σαμαρά και ποινικοποιεί την άρνηση πληρωμής διοδίων. Στέλνει δηλαδή στα δικαστήρια -ή και στη φυλακή- όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι στους ιδιώτες που λυμαίνονται “νόμιμα” τους δρόμους και το εθνικό δίκτυο -που είναι δημόσια περιουσία- και πλουτίζουν στην πλάτη του κοσμάκη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: