Σμηνίτης από 21ΜΚΒ: “Οι φαντάροι είμαστε παιδιά του λαού…Με το κεφάλι ψηλά και με σύμμαχο την αλληλεγγύη μας αγωνιζόμαστε…”

Στις 17 Νοεμβρίου κάθε χρόνο ο λαός τιμά αυτούς που δεν έσκυψαν το κεφάλι και αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, η οποία ήταν με τις ευλογίες των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Αυτό το δικαίωμα προσπάθησαν κάποιοι να αφαιρέσουν στον καταδρομέα, μέσω τιμωρίας γιατί συμμετείχε στην μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου.

«Στον στρατό δεν έχεις δικαιώματα», «στον στρατό απαγορεύεται η πολιτική κουβέντα», «στον στρατό όλοι έχουμε την ίδια (πολιτική) γνώμη». Αυτά όπως και πολλά άλλα ακούγονται κατά καιρούς να λέγονται σε νεοσύλλεκτους φαντάρους προκειμένου να καμφθεί το ηθικό τους και να θεωρήσουν ότι είναι ένα αποκομμένο μέρος της υπόλοιπης κοινωνίας προκείμενου να σταματήσουν κάθε αγωνιστική δράση που είχαν πριν καταταχθούν.

Στις 17 Νοεμβρίου κάθε χρόνο ο λαός τιμά αυτούς που δεν έσκυψαν το κεφάλι και αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, η οποία ήταν με τις ευλογίες των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Αυτό το δικαίωμα προσπάθησαν κάποιοι να αφαιρέσουν στον καταδρομέα, μέσω τιμωρίας γιατί συμμετείχε στην μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου. Φαίνεται πως ενόχλησε το ότι ο καταδρομέας αντιτάχθηκε στην γραμμή της κυβέρνησης και λοιπών αστικών κομμάτων περί καλού ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Τους μπαίνει καρφί στο μάτι ότι 48 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου λαός και στρατευμένοι μαζί φωνάζουν προκειμένου να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ματώνουν και ξεριζώνουν λαούς και που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση.

Δεν υπολόγισαν όμως το κύμα καταδίκης και αλληλεγγύης που σηκώθηκε, τόσο από στρατευμένους, όσο και από πολίτες, με αποτέλεσμα την ανάκληση της ποινής. Οι φαντάροι είμαστε παιδιά του λαού που αγωνίζεται καθημερινά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του και έτσι έχουν μάθει, και δεν μπορεί κανένας να τους το απαγορεύσει αυτό. Με το κεφάλι ψηλά και με σύμμαχο την αλληλεγγύη μας αγωνιζόμαστε για μια αξιοπρεπή θητεία.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: