ΣΦΕΑ: Συμπαραστεκόμαστε στον Δημήτρη Λαβατσή – Απαράδεκτες οι αγωγές παραγόντων της εξουσίας ως απάντηση στην πολιτική κριτική

Καταδικάζουμε την ενέργεια του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρματζη να καταθέσει αγωγή κατά του μέλους της “Χιακής Συμπολιτείας” Δημήτρη Λαβατσή, ζητώντας του το «συμβολικό» (!) ποσό των 100.000 ευρώ, με αφορμή την οξεία  πολιτική κριτική που του άσκησε ο τελευταίος μέσω Facebook

Οι αγωγές παραγόντων της εξουσίας κατά πολιτών,  ως απάντηση στην πολιτική κριτική που ασκούν στα πεπραγμένα τους, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους, ειδικά σε μια εποχή που τα κρούσματα αυτά πληθαίνουν.

  Είναι απαράδεκτο, παράγοντες της εξουσίας, εκμεταλλευόμενοι τη θέση και τη δύναμη που αυτή τους προσφέρει , να καταφεύγουν στο μέτρο των αγωγών και μηνύσεων σε βάρος πολιτών που τους ασκούν έντονη κριτική για τις ενέργειες ή και παραλήψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

  Μας βρίσκει γενικά αντίθετους η πρακτική της μεταφοράς της πολιτικής αντιπαράθεσης στις δικαστικές αίθουσες, η τρομοκράτηση και η απειλή οικονομικής εξόντωσης όσων αντιδρούν στις απόψεις και επιλογές των παραγόντων της εξουσίας, κεντρικής ή τοπικής.

Γι΄ αυτό καταδικάζουμε την ενέργεια του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρματζη να καταθέσει αγωγή κατά του μέλους της “Χιακής Συμπολιτείας” Δημήτρη Λαβατσή, ζητώντας του το «συμβολικό» (!) ποσό των 100.000 ευρώ, με αφορμή την οξεία  πολιτική κριτική που του άσκησε ο τελευταίος μέσω Facebook, για συγκεκριμένες ενέργειες και απόψεις που εξέφρασε ως Δήμαρχος, σε μια περίοδο που η δημοτική αρχή ήταν απούσα από τα όσα υπό άθλιες συνθήκες  βίωνε ο προσφυγικός πληθυσμός της Χίου.  

Συμπαραστεκόμαστε στον Δημήτρη Λαβατσή ενώνοντας τη φωνή μας με τη φωνή φορέων και προσώπων που αντιτίθενται σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και πρακτικές.

Καλό θα είναι να καταλάβει ο Δήμαρχος Χίου ότι όπως όλοι κρινόμαστε όταν εκφραζόμαστε δημόσια, έτσι κι ο ίδιος, και όντας Δήμαρχος Χίου, θα κρίνεται στην βάση των πολιτικών του αποφάσεων και πράξεων, και να μην ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου  όταν δεν αντέχει την πολιτική κριτική,  όσο έντονη και να είναι.

Οι προσπάθειες για ποινικοποίηση της δημόσιας κριτικής, για τρομοκράτηση και  οικονομική εξόντωση όσων την ασκούν  θα πέσει στο κενό.

Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: