ΣΦΕΑ: Η ένταση της καταστολής είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δυναμώσουν  τον αγώνα τους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους,  σε κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή, χώρο δουλειάς απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, αψηφώντας την αστυνομική ασυδοσία και καταστολή. 

Η «νομιμοποιημένη» βία – αστυνομοκρατία, προσαγωγές, διαπόμπευση ανθρώπων, ρίψεις χημικών, κλομπ, αύρες, επιθέσεις των ΜΑΤ κατά απεργών, κατά διαδηλωτών, κατά εργαζομένων και φοιτητών που κινητοποιούνται διεκδικώντας μια ζωή με δικαιώματα – δεν γίνεται αποδεκτή από τους αντιδικτατορικούς αγωνιστές.

Νομιμοποιημένη(;) χαρακτηρίζεται η βία που ασκούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους κατά την άσκηση των «καθηκόντων» τους.

Έτσι, απλά,  αποκαλείται η αστυνομοκρατία, οι προσαγωγές, η διαπόμπευση ανθρώπων, οι ρίψεις χημικών, η χρήση των κλομπ, οι αύρες,  οι επιθέσεις των ΜΑΤ κατά απεργών, κατά διαδηλωτών, κατά των συνταξιούχων, των εργαζομένων και φοιτητών, που κινητοποιούνται διεκδικώντας μια ζωή με δικαιώματα. 

Αυτήν την νομιμοποιημένη(;) βία επιστρατεύουν οι κάθε φορά κυβερνώντες για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό λαό. Να κάμψουν το φρόνημά του, την αντίστασή του,  να τον καταστήσουν εν τέλει αδύναμο και ακίνδυνο για το σύστημα. 

Σε αυτή τη βία κατέφυγαν, πριν λίγες μέρες, για να αντιμετωπίσουν τους νέους και τις νέες που διαδήλωναν για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, που έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας και καταστολής πριν από 11 χρόνια.          

Αυτή τη βία επιστράτευσαν πρόσφατα κατά των φοιτητών του ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ) που ήθελαν ανοικτό το πανεπιστήμιο τους. 

Αυτή τη βία άσκησε η κυβέρνηση, με ΜΑΤ και χρήση χημικών, εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην Υγεία, που συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ενάντια στην προσπάθεια για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με κλομπ και χημικά δέχθηκαν σήμερα οι αγρότες του Ηρακλείου οι οποίοι υποδέχθηκαν αγωνιστικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Και προσπαθούν, με τη συνδρομή και των ΜΜΕ να περάσουν την αντίληψη πως όλα αυτά είναι επιβεβλημένα και πως εφαρμόζονται δήθεν για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Γι’ αυτό αξιοποιούν διάφορες «περιθωριακές» ομάδες και ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα.

Δεν μας διαφεύγει πως στόχος τους είναι το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό – φοιτητικό κίνημα, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους.

Ξέρουμε πως η  ένταση της καταστολής είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής! Θέλουν να επιβάλουν “σιγήν ιχθύος” για το λαό και τη νεολαία, προκειμένου να περνάνε ανενόχλητοι τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εκμεταλλευτών του λαού και της νεολαίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δυναμώσουν  τον αγώνα τους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους,  σε κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή, χώρο δουλειάς απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, αψηφώντας την αστυνομική ασυδοσία και καταστολή. 

  Σε αυτόν τον αγώνα, οι αντιδικτατορικοί αγωνιστές, θα είναι παρόντες όπως πάντα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: