ΣΕΑΑΝ: Στις 16 Ιούνη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για τη ζωή μας, για την προστασία των οικογενειών μας

Με τους ανθρώπους μας, με τις οικογένειες μας, γινόμαστε κήρυκες, οργανωτές του αγώνα. Η πανδημία ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία, τα μεγάλα προβλήματα στη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή  κι Αποκατάσταση. Η ίδια η ανάγκη προστασίας της ζωής μας, των ανθρώπων μας, απαιτεί άμεσα, ουσιαστικά μέτρα.

Γονείς, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ, για τη ζωή μας, για τη  προστασία των οικογενειών μας.

16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τους εργαζομένους στη Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.

Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη πανδημία, για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή.

Συγκέντρωση στις 9πμ στο πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!

Με τους ανθρώπους μας, με τις οικογένειες μας, γινόμαστε κήρυκες, οργανωτές του αγώνα. Η πανδημία ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία, τα μεγάλα προβλήματα στη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή  κι Αποκατάσταση. Η ίδια η ανάγκη προστασίας της ζωής μας, των ανθρώπων μας, απαιτεί άμεσα, ουσιαστικά μέτρα.

Για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε. Η επιστροφή στη κανονικότητα, η ατομική ευθύνη, είναι τα παραμύθια των κυβερνώντων σημερινών, προηγούμενων και ΕΕ, για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, την ανυπαρξία κρατικής ευθύνης για τη κατάσταση σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς. Για τη στρατηγική τους δέσμευση, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της κερδοφορίας. Για να αξιοποιήσουν όπως πάντα την κρίση για να δρομολογήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και εν μέσω πανδημίας.

Ποια είναι η ατομική μας ευθύνη που ενώ σα χώρα έχουμε ανάγκη από 3.500 κλίνες ΜΕΘ, -και εκτός πανδημίας-, τώρα έχουμε μόνο 750; Ενώ από 2000 κρεβάτια αποκατάστασης που θα έπρεπε να έχουμε στο Δημόσιο, έχουμε μόνο 200, με τεράστιες ελλείψεις,  τα οποία και τα έκλεισαν εν μέσω πανδημίας; Τίνος ευθύνη είναι, που στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε ‘’νοσοκομεία κορονοϊού’’, σταματώντας την αντιμετώπιση άλλων παθήσεων με τραγικές συνέπειες στους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειες τους; Ποια είναι η ατομική ευθύνη των νεφροπαθών στην κλινική «Ταξιάρχαι», που πήγαιναν για να προστατεύσουν την υγεία τους σε μια πιστοποιημένη και υποτίθεται εποπτευόμενη από το κράτος δομή και νόσησαν μαζικά; Αλήθεια που ακούστηκε τον 21ο αιώνα με αυτές τις κατακτήσεις της επιστήμης, με αυτή τη συσσωρευμένη γνώση για μια πανδημία να σταματούν οι θεραπείες των χρονίως πασχόντων και παιδιών με αναπηρία; 

Επιστροφή στη κανονικότητα λένε. Άνοιξαν τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής αλλά οι γονείς καλούνται με δική τους ευθύνη να πάνε ή όχι τα παιδιά στο σχολείο. Το κράτος δε παίρνει καμία ευθύνη, κανένα μέτρο να ανοίξει καινούργιες δομές για να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες, οι οποίες είναι ελάχιστες αλλά και υπεράριθμες σε μαθητές και περιθαλπόμενους και με τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Καμία ευθύνη για να προσληφθεί προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν τα κέντρα με όρους ασφάλειας και ποιότητας. Δίνουν δισεκατομμύρια στους μεγαλοξενοδόχους, στις αεροπορικές εταιρίες αλλά όχι για να καλύψουν τις ανάγκες στην Υγεία και την Ειδική Αγωγή. Τριάντα εκατομμύρια ευρώ, τσάμπα χρήμα, έδωσαν στους Ιδιώτες για τα τεστ αλλά τεστ δεν έχουν να κάνουν στα Ειδικά Σχολεία και στα Ιδρύματα Πρόνοιας. Ακόμη και τους νεφροπαθείς που έχουν παραπέμψει για αιμοκάθαρση στα Ιδιωτικά τους ζητούν να πληρώσουν τα τεστ από τη τσέπη τους.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ! Ετοιμάζουν χειρότερα.

Μέσα στο χαμό της πανδημίας βρήκαν την ευκαιρία να κόψουν επιδόματα και μάλιστα των παιδιών με βαριές αναπηρίες που παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Περνούν νομοσχέδιο για τη Παιδεία, κάνοντας ένα σχολείο ακόμα πιο ανταγωνιστικό, εξεταστικό κέντρο, πετώντας κυριολεκτικά στο περιθώριο τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες από τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Μας βομβαρδίζουν τα μυαλά κάθε μέρα, κυβερνώντες, κόμματα του κεφαλαίου, ΜΜΕ για την ανάγκη στήριξης του τουρισμού, αλλά το ότι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν θα έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους ούτε λόγος. Όπως κουβέντα δεν λένε ότι χιλιάδες παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειες τους, θα παραμείνουν στα σπίτια τους μετά τη καραντίνα και δεν θα μπορέσουν να κάνουν καθόλου διακοπές.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

    • Να πάρει ΤΩΡΑ όλα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για τη πραγματικά κανονική λειτουργία από Σεπτέμβρη της Ειδικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες και τις προτάσεις μας.
    • Γενικότερος ανασχεδιασμός της Ειδικής Αγωγής ,εκπαίδευσης και αποκατάστασης με επίταξη όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα, άνοιγμα νέων αλλά και αυτών που έχουν κλείσει με οργάνωση τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο με ευθύνη του κράτους, με ένταξη σ’ αυτό των εργαζόμενων του Ιδιωτικού Τομέα και των αυτοαπασχολούμενων. 

 

  • Γενναία επέκταση του κατασκηνωτικού προγράμματος για τα ΑμεΑ. Να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας και ποιότητας, με ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών. 

 

    • Πραγματικά, ουσιαστική επέκταση του Κοινωνικού Τουρισμού.

 

  • Καμία περικοπή σε θεραπείες, επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας.

 

Πληρώσαμε τη κρίση τους δε θα πληρώσουμε ξανά

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή.
  • Καμία απόλυση και να μονιμοποιηθούν όλοι αναπληρωτές, συμβασιούχοι, επικουρικοί αλλά και αυτοί με το μπλοκάκι.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε Ειδική Αγωγή και Πρόνοια.
  • Να σταματήσουν οι οικογένειες να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα για τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
  • Θεραπείες χωρίς περικοπές και πλαφόν, με βάση μόνο τα παραπεμπτικά των ειδικών.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!!

 

                                                                                                           Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: