ΣΕΑΑΝ: «Είτε από το κρεβάτι είτε από το δρόμο, είτε με μάσκα είτε χωρίς μάσκα, υψώνουμε φωνή, υψώνουμε γροθιά γιατί δεν πάει άλλο πια»

“Οι τραγικές εξελίξεις με τους θανάτους νεφροπαθών και τα πολλά κρούσματα, ασθενών υπό αιμοκάθαρση και εργαζομένων στην κλινική «ΤΑΧΙΑΡΧΑΙ», αλλά και τα κρούσματα στη ψυχιατρική κλινική «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», επιβεβαιώνουν με τον ποιο τραγικό τρόπο την αναγκαιότητα της κατεπείγουσας επίταξης του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας και Πρόνοιας…”

Οι τραγικές εξελίξεις με τους θανάτους νεφροπαθών και τα πολλά κρούσματα, ασθενών υπό αιμοκάθαρση και εργαζομένων στην κλινική «ΤΑΧΙΑΡΧΑΙ», αλλά και τα κρούσματα στη ψυχιατρική κλινική «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», επιβεβαιώνουν με τον ποιο τραγικό τρόπο την αναγκαιότητα της κατεπείγουσας επίταξης του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, έτσι ώστε με έναν ενιαίο  τρόπο με την ευθύνη του κράτους, να γίνει καλύτερη αξιοποίηση όλων των υποδομών και των υγειονομικών κάτω από ένα ενιαίο συνεκτικό κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την προστασία της υγείας του Ελληνικού λαού. Με συγκεκριμένα μέτρα ολόπλευρης στήριξης των ευπαθών ομάδων. 

Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης, που ενώ έκλεινε σε όλες τις πτώσεις τα περί ‘’ευαισθησίας απέναντι στις ευπαθείς ομάδες’’, αρνιόταν δογματικά την επίταξη το Ιδιωτικού Τομέα. Φρόντισε και εν μέσω πανδημίας τη στήριξη του με τις ποικιλώνυμες  χρηματοδοτήσεις, εκμισθώσεις κτλ, να προστατεύει την ‘’αγία και υπέρ πάντων κερδοφορία’’.

Για τη στήριξη ακριβώς  των κερδών της ανταγωνιστικότητας, και πριν τη κρίση στη φάση της ανάπτυξης: 

  • Στήριζαν τον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, υποβαθμίζοντας το Δημόσιο Τομέα. Έκλειναν ή υπολειτουργούσαν τις μονάδες τεχνητού νεφρού, στέλνοντας τη πλειοψηφία των νεφροπαθών (7500 από τις 12000), να κάνουν αιμοκάθαρση στις Ιδιωτικές Κλινικές. Σταθερή πελατεία, σίγουρο κέρδος ενώ μειώθηκε τραγικά ο αριθμός των μεταμοσχευσεων που δεν τους παρέχει την αντίστοιχη κερδοφορία.
  • Έκλειναν ως άσυλα τα Δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία βαφτίζοντας το αποασυλοποίηση. Γεμίζοντας το χώρο της ψυχικής  υγείας με δομές των λεγόμενων ΜΚΟ (μικρά άσυλα στις γειτονιές), και Ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές που δουλεύουν στο φουλ με 120% κάλυψη. Κι αν αυτά γινόντουσαν  πριν τη κρίση, εν μέσω κρίσης πραγματοποιήθηκε λεηλασία δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση των πάντων. Εν μέσω πανδημίας και  νέας κρίσης για τα πουγκιά τους και τα σεντούκια τους κάνουν παρανάλωμα τους ανθρώπους μας, τις ζωές μας, και ότι έχει απομείνει από δικαιώματα στον όνομα της Εθνικής ομοψυχίας και του εθνικού κινδύνου (φωτιά και μπούρμπερι).

Εργαζόμενοι/ες, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες των λαϊκών οικογενειών, πληρώσαμε πολλά τη κρίση τους δε θα πληρώσουμε ξανά εμείς. 

Επιχειρηματικότητα, κυνηγητό του κέρδους είναι σε αμείλικτο πόλεμο με τη προστασία της υγείας, της ζωής του Ελληνικού λαού, των χρονίως πασχόντων, των λαών όλου του κόσμου.

Αυτά που βιώνουμε πείθουν το καθένα. Αυτά που ζούμε με τις εκατόμβες των νεκρών εν μέσω πανδημίας, στις χώρες του «Ευρωπαϊκού Πολιτισμού!!» και του αμερικάνικου ονείρου, πρέπει να οπλίσει με απόφαση για αγώνα, τη τάξη μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους λαούς όλου του κόσμου, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση στο μπόι των αναγκών-ονείρων μας.

Είτε από το κρεβάτι είτε από το δρόμο είτε με μάσκα είτε χωρίς μάσκα υψώνουμε φωνή, υψώνουμε γροθιά γιατί δεν πάει άλλο πια

Μαζί με τους μαχητές υγειονομικούς όλοι στον αγώνα, γιατί η πανδημία και η κρίση είναι μπροστά.

Αποδείχτηκε ότι ο ιός είναι εδώ και δεν αρκεί η λεγόμενη ‘’ατομική ευθύνη’’ ή ο εγκλεισμός στα σπίτια για να αντιμετωπισθεί. Χρειάζεται ένα πανίσχυρο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με δωρεάν υπηρεσίες, πλήρως στελεχωμένο με βάση τις ανάγκες και με συγκεκριμένο, εξειδικευμένο σχέδιο, προστασίας και στήριξης  των  χρόνια πασχόντων, των νεφροπαθών, των ψυχικά πασχόντων με ότι αυτό συνεπάγεται. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα.
  • Ένταξη και των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών στο ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
  • Να σταματήσουν οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες να πληρώνουν με τον οποιοδήποτε τρόπο για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις. Δωρεάν σε όλους χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Κάλυψη του κόστους στο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
  • Άμεσες, εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού. 
  • Μονιμοποίηση άμεσα όλων των επικουρικών συμβασιούχων αλλά και εργολαβικών εργαζόμενων στην Υγεία και τη Πρόνοια. 
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έχουν κλείσει.
  • Άνοιγμα πολλών νέων κρεβατιών ΜΕΘ  πλήρως στελεχωμένων αλλά και μονάδων τεχνητού νεφρού, για τις ανάγκες των νεφροπαθών. 
  • Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα Τακτικά Ιατρεία και χειρουργεία γιατί δεν γίνεται τον 21ο αιώνανα αδυνατούν τα νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν μια πανδημία ταυτόχρονα και τα άλλα σοβαρά περιστατικά. Βεβαίως να σταματήσουν επιτέλους οι πληρωμές στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων. 
  • Να ανοίξουν κλειστές πτέρυγες του Δημοσίου σε Ιδρύματα.
  • Να επιταχθούν ξενοδοχεία και άλλα ιδιωτικά κτήρια για να μπορούν να στεγαστούν χρόνια πάσχοντες και ηλικιωμένοι , που συνωστίζονται σήμερα στα ιδρύματα και στους οίκους ευγηρίας αλλά και μοναχικοί άνθρωποι. Χρόνια πάσχοντες που είναι μοναχικοί ή οικογένειες τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν. 
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε χρόνια πάσχοντες και ιδιαίτερα στους αιμοκαθαρόμενους στις ΜΤΝ (μονάδες τεχνητού νεφρού), στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία στις ΜΝΑ (μονάδες μεσογειακής αναιμίας), αλλά και στους περιθαλπόμενους στις ψυχιατρικές κλινικές, στα ιδρύματα χρονιών παθήσεων, στους οίκους ευγηρίας και τα γηροκομεία. Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ πρέπει να γίνονται και στους εργαζόμενους αυτών των  χώρων. 
  • Ανάπτυξη των υπηρεσιών της ΠΦΥ με την ένταξη σε αυτές των αυτοαπασχολούμενων για την πιο αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση και αντιμετώπιση της πανδημίας και με την κατ’ οίκον παρακολούθηση από οικογενειακούς γιατρούς που θα λειτουργούν στα πλαίσια των κέντρων υγειάς. 

Γιατροί που θα επισκέπτονται συχνά και θα παρακολουθούν τους χρόνια πάσχοντες και τους ηλικιωμένους στα σπίτια τους και τους ήπια νοσούντες από τον SARS-CoV-2.

Η ΣΕΑΑΝ και ο ΕΝΙΑΙΟΣ στηρίζουν τις πρωτοβουλίες των ταξικών συνδικάτων και των ομοσπονδιών και παίρνοντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας συμμετέχουμε στη Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στις άλλες περιοχές.

Η Γραμματεία Χρονιών Παθήσεων της ΣΕΑΑΝ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: