Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Πατρέων – Οδηγίες προς τους πολίτες εν όψει της επιδείνωσης του καιρού

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται από σήμερα Κυριακή 5/1 έως και την Τρίτη 07/1 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις – παγετό – θυελλώδεις ανέμους) – Οδηγίες προς τους πολίτες

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται από σήμερα Κυριακή 5/1 έως και την Τρίτη 07/1 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις – παγετό – θυελλώδεις ανέμους) σύμφωνα με το υπ. αριθμ. : 34/03.01.2019 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Γ.Γ.Π.Π.

Το Προσωπικό του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των Διευθύνσεων Δήμου Πατρέων  και της  ΔΕΥΑΠ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία .

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

  • Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.
  • Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
  • Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.
  • Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να  προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.

Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΠΑΓΕΤΟΥ

Εάν διαμένουν σε δύσβατη περιοχή, να φροντίσουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

Να αποφύγουν μετακινήσεις και να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες κατά την οδήγηση και να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε σημεία που πιθανόν έχει δημιουργηθεί παγετός

Να αλλάξουν πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκονται σε δύσβατο δρόμο.

Να αποφύγουν να οδηγούν σε δύσβατες ορεινές περιοχές.

Να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Να ντυθούν με πολλά στρώματα από ελαφριά ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορέσουν αδιάβροχες μπότες

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.    

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: