Ρατσιστική επίθεση με όπλο και μαχαίρι σε Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου

Επίθεση από αγνώστους που κρατούσαν μαχαίρι και όπλο δέχτηκε ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Αμρ Ουάρντα, που είχε στοχοποιηθεί τις προάλλες από μερίδα χούλιγκαν με ρατσιστικά συνθήματα. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα αντίστοιχων ρατσιστικών επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες, πρόσφυγες και όσους έχουν διαφορετικό χρώμα στην επιδερμίδα τους.

Ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Αμρ Ουάρντα, καταγγέλλει πως δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους στην Καισαριανή, την ώρα που επέβαινε στο αυτοκίνητό του. Οι άγνωστοι κρατούσαν μαχαίρι και όπλο, αλλά ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής κατάφερε με γρήγορες κινήσεις να τους ξεφύγει, να μπει σε ένα παρακείμενο μαγαζί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, στην οποία κατήγγειλε το περιστατικό.

Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι ήταν οπαδικά, γι’ αυτό και ανέλαβε την υπόθεση το Τμήμα Αθλητικής Βίας. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες, μια μερίδα χούλιγκαν είχε στοχοποιήσει με εμετικά ρατσιστικά συνθήματα τον Ουαρντά, κατά την αναμέτρηση Ατρόμητος-Ολυμπιακός.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για σχέδιο τρομοκράτησης του παίκτη και ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων.

Σε κάθε περίπτωση, κι ανεξάρτητα από την ταυτότητα (ή την οπαδική ένταξη) των δραστών, το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά αλυσίδα αντίστοιχων ρατσιστικών επιθέσεων από διάφορα φασιστοειδή που δρούνε ανεξέλεγκτα, στοχοποιώντας μετανάστες, πρόσφυγες και γενικώς όσους έχουν διαφορετικό χρώμα στην επιδερμίδα τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: