Η πυρκαγιά στον Δήμο Δυτ. Αχαΐας αποκαλύπτει με τραγικό τρόπο το «πρόσωπο» της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής

Είναι επιτακτική η ανάγκη της απαιτούμενης χρηματοδότησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των Δήμων, και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την προστασία των δασών, του περιβάλλοντος, της περιουσίας του λαού και της ανθρώπινης ζωής.

«Η χθεσινή φωτιά στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, που προκάλεσε καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων αλλά και στο περιβάλλον, αποκαλύπτει με τραγικό τρόπο τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας, που είναι τα αποτελέσματα της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής», σύμφωνα με τον Δήμο Πατρέων, που θυμίζει ότι «και η σημερινή κυβέρνηση Συριζα – Ανελ στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής, της αξιολόγησης, των μνημονίων του κουαρτέτου (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM) θυσιάζει στο βωμό της περιβόητης «ανάπτυξης» τις λαϊκές ανάγκες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό εκφράζεται με τα μειωμένα χρόνο με το χρόνο κονδύλια για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών. Έτσι διατηρούνται και αυξάνονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, αφήνονται ουσιαστικά απροστάτευτα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, τίθενται σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές, και μένουν αποψιλωμένες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες από υλικά και ανθρώπινο δυναμικό.

Σε αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ανταποκρίνεται υπερβάλλοντας εαυτόν μέσα στις φλόγες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, όπως και χθες στη Δυτική Αχαΐα».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων είχε από τις 19 του Μάη εκφράσει την ανησυχία του για την προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου και τις συνέπειες που θα υπάρξουν σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Και με την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ο Δήμος Πατρέων άμεσα και έγκαιρα ενίσχυσε την προσπάθεια των πυροσβεστών, των κατοίκων και των Υπηρεσιών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Επιτόπου έφτασαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Πλέσσας, με τους υπεύθυνους της αρμόδιας Υπηρεσίας με πυροσβεστικό όχημα του Δήμου και την Ελληνική Ομάδα Πυρόσβεσης – Διάσωσης Βραχνεΐκων, καθώς και υδροφόρες του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ ενισχύοντας το έργο της πυρόσβεσης.

Όπως για μια ακόμη φορά τονίζει ο Δήμος Πατρέων «είναι επιτακτική η ανάγκη της απαιτούμενης χρηματοδότησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των Δήμων, καθώς προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την προστασία των δασών μας, του περιβάλλοντος, της περιουσίας του λαού και της ανθρώπινης ζωής».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: