Ψυχούλα ο Ριχάρδος! – “Το επάγγελμά μας είναι παρεξηγημένο, κάποιες φορές είναι λειτούργημα!”

Ο Ριχάρδος έλεγε πως το επάγγελμά του είναι λειτούργημα, γιατί οι πελάτες τους δανείζονται χρήματα για άγιους σκοπούς -πχ εγχειρίσεις- και οι δημοσιογράφοι του ΜΕΓΚΑ λειτουργούσαν ως αυλικοί και αναρωτιόντουσαν πώς είναι τόσο ψύχραιμος με όσους τον κατηγόρησαν άδικα…

Κάποιοι ξεπλένουν χρήματα, άλλοι κυβερνήσεις και άλλοι ευεργέτες επιχειρηματίες, που κατηγορήθηκαν άδικα. Σε αυτό το σύστημα καμία δουλειά -και καμία εκδούλευση- δεν είναι ντροπή.

Η χτεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του Ριχάρδου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, θα μπορούσε να είναι και Πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά η πραγματική ζωή ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία.

Μεταξύ άλλων ο γνωστός τοκογλύφος (ενεχυροδανειστής λέγεται στη δική τους γλώσσα) είπε ότι απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που τον βάραιναν (λαθρεμπόριο χρυσού), χωρίς καν να γίνει δικαστήριο, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και πως επρόκειτο απλώς για μια παρεξήγηση, που παραπλάνησε και τον κόσμο. Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον άλλων, αν και υπέστη μεγάλη βλάβη κα ζημιά, γιατί ξέρει να συγχωρεί και είναι άνθρωπος που κερδίζει με την καλοσύνη του!

Στη συνέχεια είπε πως το επάγγελμά του είναι παρεξηγημένο. Στις ΗΠΑ οι ενεχυροδανειστές είναι οι καλύτεροι επιχειρηματίες, πληρώνουν φόρους στο κράτος, όπως κι ο ίδιος άλλωστε: “Πληρώνω πάρα πολλούς φόρους στο κράτος”. Ωστόσο, το επάγγελμα έχει παρεξηγηθεί, γιατί οι πελάτες που έχουν αγοράσει ακριβά τιμαλφή κτλ, τα ξεπουλάνε φτηνά, αγνοούν όμως πως και ο ενεχυροδανειστής στην συνέχεια πουλάει φτηνά -είναι δηλαδή φαύλος κύκλος.

Τα χρήματα που δανείζονται οι πελάτες του είναι για άγιους σκοπούς -πχ για εγχειρίσεις, λόγους υγείας και εξίσου σοβαρά θέματα- και είναι χρήματα που τους έχουν σώσει. “Πιστεύω ότι καμιά φορά είναι και λειτούργημα το επάγγελμά μου, αν και παρεξηγημένο!”. “Είμαι μια λύση, έσχατη, αλλά λύση ανάγκης για όσους βρίσκονται σε κάποια ένδεια…”.

Την ίδια στιγμή, οι οικοδεσπότες παρέδιδαν ζωντανά μαθήματα χατζηαβατισμού και παρουσιάστηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως, μιλώντας για φιάσκο και μια σχετική αναφορά του Τσίπρα στη Βουλή.

Εδώ σας παρεξήγησε ολόκληρος πρώην πρωθυπουργός, κ. Ριχάρδε! Μου κάνει εντύπωση που είστε τόσο ήρεμος, γιατί είδαμε ένα φιάσκο. Είναι άξιο απορείας πώς σας κατονόμασε…

Αυτή ήταν μια αποστροφή της Βούλγαρη, χαρακτηριστική για το κλίμα που επικρατούσε. Και όταν ολοκληρώθηκε η σύνδεση και ένας από τους συνεργάτες της εκπομπής τόλμησε να πει γενικά πως κάποιοι έχουν πλουτίσει με τον χρυσό των φτωχών, η ίδια δημοσιογράφος θέλησε να “διευκρινίσει” πως δεν είναι καλό να στοχοποιούμε ανθρώπους.

Άξιος, πραγματικά, ο μισθός τους. Πόσα να παίρνει άραγε ένας αυλικός;

Όποιος έχει γερό στομάχι, μπορεί να δει τη συνέχεια στο βίντεο, σε ένα καταιγιστικά εμετικό τέταρτο, που παρόλα αυτά, δεν ήταν αστείο, λόγω της ημέρας…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: