Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από συνδικάτα και φορείς – Kανένας μόνος απέναντι στην πανδημία και την αντιλαϊκή επίθεση!

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη αναλαμβάνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, ειδικά αυτές τις μέρες των γιορτών, σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη αναλαμβάνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, ειδικά αυτές τις μέρες των γιορτών, που οι ανάγκες στήριξης είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Με ανακοινώσεις και καλέσματα, συνδικάτα και φορείς που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης για μέτρα πραγματικής στήριξης των εργαζομένων και του λαού, απευθύνονται ταυτόχρονα στα μέλη τους και συνολικά στους εργαζόμενους με σκοπό να συγκεντρώσουν είδη διατροφής, πρώτης ανάγκης, αλλά και παιχνίδια, τα οποία θα διανείμουν σε εργαζόμενους που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και εισόδημα.

Παράλληλα, στέλνουν μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα ώστε καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς τα απαραίτητα, να μη βρεθεί μόνη της απέναντι στην απειλή του πλειστηριασμού και της διακοπής της ηλεκτροδότησης. Ορισμένες από τις πρωτοβουλίες των επόμενων ημερών είναι οι εξής:

  • Απόφαση για στήριξη των μορφών και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης που παίρνουν τα Σωματεία-μέλη του πήρε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Επίσης, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά έχει πάρει απόφαση να συλλέξει τρόφιμα και να τα μοιράσει πριν την Πρωτοχρονιά σε οικογένειες εργαζομένων του κλάδου. Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης παίρνουν εξάλλου και οι Σύλλογοι Γυναικών ΠειραιάΝίκαιας, Κορυδαλλού, Περάματος, Κερατσινίου που συλλέγουν λεφτά και τρόφιμα για να μοιραστούν σε οικογένειες των αντίστοιχων περιοχών που έχουν ανάγκη.
  • Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, μετά τη μέρα αλληλεγγύης που οργάνωσε το περασμένο Σάββατο, συνεχίζει τη συγκέντρωση βοήθειας και καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς να συμβάλουν από το υστέρημά τους σε αυτήν την προσπάθεια.
  • Σε συντονισμένη πρωτοβουλία έμπρακτης αλληλεγγύης, προχωρούν σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας.
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει την αλληλεγγύη για τους οικοδόμους που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και εισόδημα, συγκεντρώνοντας είδη διατροφής και παιχνίδια καθημερινά στα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα (8 π.μ. – 3 μ.μ. και 6 μ.μ. – 8.30 μ.μ.) και στα κατά τόπους παραρτήματα (6 μ.μ. – 8.30 μ.μ.).
  • Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης (γάλατα εβαπορέ, ζάχαρη, αλεύρι, μακαρόνια, ρύζι, τοματοπολτός, όσπρια, λάδι, καφές, τσάι, μπισκότα – κατά προτίμηση χωρίς σοκολάτα και άλλες γεμίσεις για να αντέχουν – φάρμακα, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια), κάθε Τετάρτη (11 π.μ. – 1 μ.μ.) και Πέμπτη (5 μ.μ. – 7 μ.μ.). Όσοι θέλουν να προσφέρουν ή όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 211.705.6482 τις ίδιες μέρες και ώρες, 6975.700.363 για όσους μένουν στο 5ο Διαμέρισμα και 6944.813.301 για όσους μένουν στο 6ο Διαμέρισμα. Επίσης, στο email: [email protected].
  • Στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (ένδυση και υπόδηση) καθημερινά (εργάσιμες μέρες, 5 μ.μ. – 8 μ.μ.), μέχρι και τις 29 Δεκέμβρη στα γραφεία του (Χρυσάφη 10, Ηλιούπολη) προχωρά το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στην Πεντέλη. Το υλικό θα παραδοθεί στις 30/12.
  • Η Επιτροπή Αλληλεγγύης του Σωματείου Εργαζόμενων στο Θέαμα – Ακρόαμα, μπροστά στις γιορτές το Σωματείο διοργανώνει μέρες αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Για αυτό το λόγο, στην έδρα του σωματείου (Σαπφούς 10) από Δευτέρα έως Τετάρτη (10.00 – 14.00) και Πέμπτη (10.00-12.00) θα πραγματοποιηθούν: συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων, ενώ για τους μικρούς φίλους παιχνίδια και ρούχα.
  • Σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προχωρά ο Σύλλογος Γυναικών 7ου Διαμερίσματος Αθήνας την Τετάρτη 23 Δεκέμβρη. Η συγκέντρωση θα γίνεται στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων (Πουλίου 29, Αμπελόκηποι), από τις 17.00 μέχρι τις 19.00.
  • Στην Θεσσαλονίκη, το ΣΕΤΗΠΘ, καλεί τα μέλη του, μεταξύ άλλων, να συγκεντρώσουν δωροεπιταγές για super market και εμπορικά καταστήματα που θα δοθούν σε απλήρωτους εργαζόμενους, σε ανέργους και τις οικογένειές τους. Οι δωροεπιταγές που θα προσφερθούν θα συγκεντρώνονται μέχρι την Τρίτη 22/12 για να μπορέσουν να δοθούν έγκαιρα σε όσους τις έχουν ανάγκη. Επίσης, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στο camp προσφύγων Βαγιοχωρίου θα παραδώσουν την Τρίτη 22 Δεκέμβρη στις 9 π.μ. εργατικά Σωματεία Θεσσαλονίκης.
  • Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί σε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και παιδικών παιχνιδιών. Θα γίνει στα γραφεία του στις 21, 22 και 23 Δεκέμβρη (9 π.μ. – 1 μ.μ. και 5 μ.μ. – 8 μ.μ.).
  • Στη Σάμο, το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αλληλεγγύης, συγκεντρώνουν και διανέμουν βοήθεια καθημερινά (9 π.μ. έως 1 μ.μ.) στο Εργατικό Κέντρο Σάμου (τηλ. 2273.027.561) και στο Καρλόβασι κατόπιν συνεννόησης.
  • Στην Πάτρα, Συνδικάτα της Αχαϊας (Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων, Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και παροχής υπηρεσιών, Μετάλλου, Τροφίμων – Ποτών και Φαρμακοϋπαλλλήλων, συγκεντρώνουν τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια. Η συγκέντρωση θα γίνεται έως και την Τρίτη 22/12, 6.00-8.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20) στον ημιόροφο. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6937896770, 6942796799, 6987150043, 6906634416.
  • Στον Βόλο, συνδικάτα και φορείς της Μαγνησίας, προχωρούν στη συγκέντρωση ειδών διατροφής, καθαρισμού και άλλων ειδών ανάγκης.Τις επόμενες μέρες, εκπρόσωποι των σωματείων θα βρίσκονται έξω από καταστήματα της πόλης για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί το Στέκι της Λαϊκής Αλληλεγγύης των σωματείων, που λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στο Μεταξουργείο (είσοδος από Καραμπατζάκη). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6937734033 (Ρίτσα Κωττή-Ρούση, πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών) – 6976207869 (Δημήτρης Μαριεττάκης, πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπ. Π.Θ.).
  • Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ συγκεντρώνει έως την Τρίτη 22 Δεκέμβρη, στο γραφείο του, είδη προσωπικής υγιεινής, παιχνίδια και σοκολάτες για τα παιδιά, τρόφιμα μακράς διαρκείας, που θα διανεμηθούν σε οικογένειες στις περιοχές της Σάμου και της Χερσονήσου που έχουν πληγεί από τον πρόσφατο σεισμό και τις πλημμύρες αντίστοιχα, καθώς και σε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν στο Ηράκλειο.
  • Στην Εορδαία, το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας, προχωρά στη συλλογή των τροφίμων και είδη ατομικής υγιεινής. Η σχετική διαδικασία, λόγω της κατάστασης με την πανδημία, θα γίνεται κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα (Ηρακλής: 6984884011 και Γιώργος: 6988772489) στα γραφεία του σωματείου μας.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: