Πού μπορούμε να δώσουμε αίμα για τους εγκαυματίες

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να προσφερθεί αίμα για αίμα για τους εγκαυματίες. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απευθύνει έκκληση ανθρωπιάς σε όλους μας.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απευθύνει έκκληση ανθρωπιάς σε όλους μας. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να προσφερθεί αίμα για αίμα για τους εγκαυματίες.

Ακολουθεί το έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που μας αφορά όλους.

“Πρωτοφανής τραγωδία έπληξε χθες τη χώρα μας, με επίκεντρο την Αττική, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, καμένα σπίτια και τεράστια οικολογική καταστροφή.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε.
Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού.
Καλούμε τους συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα να δώσουν αίμα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και τους κατοίκους της Αθήνας να στηρίξουν την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος.
Να είσαι εκεί για τον Άλλο.
Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή.

Δίνουμε αίμα:
• Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ. – 14:00μμ.
• Εκτάκτως διευρυμένο ωράριο στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων:Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ»,9:00π.μ. – 20:00μ.μ.”

***

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν…

–είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών.  Μπορείς σε ειδικές  περιπτώσεις και εφόσον ο ιατρός το επιτρέπει να δώσεις αίμα εάν είσαι 17 ετών ή πάνω από 65,  μάθε λεπτομέρειες .

–ζυγίζεις πάνω από 50kg.  Στις περισσότερες περιπτώσεις εάν είσαι κάτω από 50 Kg, μπορεί να μην είναι ασφαλές να προσφέρεις αίμα.

–είσαι υγιής. Το αίμα από έναν άρρωστο άνθρωπο ή κάποιον που παίρνει φάρμακα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπεις για αυτόν που θα το πάρει. Δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις αίμα εάν είχες στο παρελθόν ίκτερο ή ηπατίτδα, ή εάν είχες κάποια μορφή καρκίνου, καρδιοπάθειας, επιληψία η κάποια αιμορραγική διαταραχή. Εάν έχεις ερωτήσεις για κάποια συγκεκριμένα φάρμακα που παίρνεις επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας

–έχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Πράγματα και συμπεριφορές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή  piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες. Για την δική σου ασφάλεια δεν μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός ή εάν κάνεις κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα.

–είσαι αποφασισμένος να βοηθάς τους άλλους.  Τόσο απλά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: