Πού ακούστηκε να εγκαλείται η δημοτική αρχή γιατί κάνει Λαϊκές Συνελεύσεις; Και όμως, συμβαίνει στο δήμο Πατρέων…

Τι είναι αυτό που ενοχλεί τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στις Λαϊκές Συνελεύσεις;

Η δημοτική αρχή καθιέρωσε από το 2014, οπότε και ανέλαβε τα ηνία του δήμου, Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
Το ίδιο κάνει και στη νέα θητεία της ενόψει μάλιστα της κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος. Όπως έχει εξηγήσει, επιδίωξή της είναι ν΄ακούσει, να καταγράψει και να ιεραρχήσει προβλήματα που απασχολούν τους δημότες και κάποια εξ΄αυτών να τα εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα και άλλα να τα επιλύσει με την Αυτεπιστασία.

Σε αυτές τις ανοικτές συνελεύσεις μετέχουν οι πάντες! Διαμερισματικοί, κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, κοινωνικών φορέων, απλοί κάτοικοι ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ενώ σε όλες τις Λ.Σ είναι παρών ο Δήμαρχος καθώς και αντιδήμαρχοι.

Ο λόγος δίνεται σε όλους ανεξαιρέτως. Ακούγονται προβλήματα συνοικιών, κοινοτήτων, παράπονα, διαμαρτυρίες, προτάσεις, ιδέες, ακολουθεί διάλογος και κλείνει ο Δήμαρχος απαντώντας στα αιτήματα των κατοίκων και τι έργα προγραμματίζονται ειδικά για το Διαμέρισμά τους.

Συνήθως η διαδικασία διαρκεί 4 – 5 ώρες και, λόγω της μαζικής συμμετοχής, της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και της άμεσης επαφής του δημότη με τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Αναμφίβολα αυτή η διαδικασία έχει τα χαρακτηριστικά της άμεσης δημοκρατίας.

Ε, αυτό δεν αρέσει στην αντιπολίτευση. Και καλά αυτοί της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν και ποτέ “φαν” των λαϊκών συνελεύσεων, εδώ όμως αντιδρούν και “αριστεροί” όπως η παράταξη “Ώρα Πατρών” του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα είχε και σχετική καταγγελία στον Τύπο με τον επικεφαλής της παράταξης Γ. Ρώρο να λέει: “Προκαλεί απορία ο ρόλος των λαϊκών συνελεύσεων…” και συμπεραίνει πως “πρόκειται για Λ.Σ. φίλων της δημοτικής αρχής”.

Γιατί όμως να υπάρχει αυτή η αρνητική στάση από την αντιπολίτευση για τις Λ.Σ.; Τι είναι αυτό που ενοχλεί;

Επειδή ο “Ρεπόρτερ” έτυχε να παρακολουθήσει τη Λ.Σ. στην ενότητα του Ρίου, εκτιμούμε ότι:
Ενοχλούν οι τοποθετήσεις του Πελετίδη που ενημερώνει τον κόσμο για ποιο λόγο δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες του ή γιατί οι δημοτικές υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν όπως θα έπρεπε με βάση τα αιτήματά τους.

Δεν αντέχουν να ακούνε ότι οι μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεών τους στραγγάλισαν τους δήμους, ότι ο Δήμος Πατρέων – λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων – λειτουργεί με 1.000 εργαζόμενους λιγότερους απ΄ ό,τι είχε το 2010, όταν τότε η Πάτρα ήταν από τα Μποζαίτικα μέχρι τις Ιτιές και τώρα είναι από τη Ροδινή ως τα Καμίνια και από την παραλία ως το Παναχαϊκό.

Δεν αντέχουν ν΄ακούνε ότι η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 62% σε σχέση με το 2010, ούτε πως γίνονται τώρα αιματηρές οικονομίες για να σταθεί όρθιος ο τρίτος δήμος της χώρας, όπου ακόμα και ο Δήμαρχος δεν διαθέτει υπηρεσιακό αυτοκίνητο ούτε οδηγό για να μην τον στερήσει από κάποια υπηρεσία (π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι).

Δεν αντέχουν να ακούνε ότι ο Πελετίδης βρήκε ένα δήμο με 30 εκατ. ευρώ χρέη και δάνεια τα οποία τώρα αποπληρώνονται.

Δεν αντέχουν ν΄ακούνε ότι, παρά τις δυσκολίες ο δήμος θα καλύψει όλες τις ανάγκες τους και θα βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα ζωής τους.
Αυτά είναι που ενοχλούν και, φυσικά, ενοχλείται η αντιπολίτευση όταν βλέπει να προσέρχεται στις Λ.Σ. πλήθος κόσμου λίγους μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές.

(ΦΩΤΟ: Από τη χτεσινοβραδινή Λ.Σ. στην κοινότητα της Οβρυάς Πατρών).

Πηγή: Ρεπόρτερ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: