Πότε με τα πόδια, πότε με τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ!

Αγρότες από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από την πολύπαθη Εύβοια, δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους και στήνουν μπλόκο στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Νιώθουν τη θηλιά να σφίγγει στον λαιμό τους, από την ακρίβεια, τα μέτρα της κυβέρνησης και το πλαίσιο της ΕΕ, που τους υπόσχεται στην καλύτερη έναν αργό θάνατο και αφανισμό ως τάξη. Πήραν όμως την κατάσταση στα χέρια τους, κατέφτασαν στην Αθήνα με κάθε πιθανό τρόπο από κάθε γωνιά της Ελλάδας -ακόμα και από την πολύπαθη Εύβοια, και διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Πλ. Βάθη, έχοντας τη συμπαράσταση εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων, στα δίκαια αιτήματά τους.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων συνεχίζει τον αγώνα με νέες μορφές και στήνει μπλόκο στην πολιτική που ξεκληρίζει τη φτωχομεσαία αγροτιά, δίνοντας τον τόνο με το σύνθημα: “Πότε με τα πόδια, πότε με τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε, θα γίνει Κιλελέρ”! Εξάλλου από τότε, 110 και πλέον χρόνια μετά, μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά, ένα όμως παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο. Το σύνθημα “τάξη εναντίον τάξης”…

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: