Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων: “Ο Μανώλης Γλέζος θα ζει πάντα στην καρδιά και τη μνήμη μας”

“Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων είχαμε την τιμή και τη χαρά, στα πλαίσια μιας πολιτιστικής βραδιάς, πριν δυο χρόνια, να συνομιλήσουμε μαζί του και να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία από τη ζωντάνια του «αιώνιου έφηβου».” 

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων:

“Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του πολιτικού οραματιστή και του αγνού ανθρώπου, Μανώλη Γλέζου. 

Ο Μανώλης Γλέζος, ο «πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης», όπως χαρακτηρίστηκε, ενέπνευσε όλους τους λαούς και έγινε παγκόσμιο σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, όταν, μαζί με το συμμαθητή και φίλο του Λάκη Σάντα, στις 30 Μάη του 1941, κατέβασαν από την Ακρόπολη τη γερμανική σβάστικα. 

Αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς, για την ελευθερία, για το δίκιο, για την ειρήνη, για τη δημοκρατία, για μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς να λυγίσει από τις εξορίες, τις φυλακές, τα βασανιστήρια, τις αρρώστιες, τις καταδίκες σε θάνατο, χωρίς εκπτώσεις στις απόψεις του, που τις υπεράσπιζε με πείσμα. Και παραμένοντας πάντα προσιτός, ανθρώπινος, φίλος και σύντροφος με όλους. 

Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων: "Ο Μανώλης Γλέζος θα ζει πάντα στην καρδιά και τη μνήμη μας"

Φωτογραφία από εκδήλωση του Συλλόγου, στις 16/5/2018 – Όρθιος ο Μανώλης Γλέζος. Δεξιά και στην πρώτη σειρά διακρίνεται ο Κώστας Μαραγκουδάκης

Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων είχαμε την τιμή και τη χαρά, στα πλαίσια μιας πολιτιστικής βραδιάς, πριν δυο χρόνια, να συνομιλήσουμε μαζί του και να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία από τη ζωντάνια του «αιώνιου έφηβου». 

Ο Μανώλης Γλέζος θα ζει πάντα στην καρδιά και τη μνήμη μας, στις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς μας, στους αγώνες μας για ένα καλύτερο αύριο. 

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.”

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: