SOS. Το Πάρκο Μετρό Αμπελοκήπων ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η εκ νέου συνέχιση των οικοδομικών εργασιών στο Πάρκο Μετρό Αμπελοκήπων κινδυνεύει να δημιουργήσει τετελεσμένα και να καταστήσει άνευ περιεχομένου τη διαδικασία τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης που έχει αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο με χαρακτηρισμό του χώρου ως Κοινοχρήστου Χώρου Πρασίνου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Αθήνα 22 Ιουνίου 2021

SOS. Το Πάρκο Μετρό Αμπελοκήπων ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Κύριε Δήμαρχε

Μετά από την απροσδόκητη σημερινή έκδοση Προσωρινών Διαταγών από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για την εκ νέου συνέχιση των οικοδομικών εργασιών στο Πάρκο Μετρό Αμπελοκήπων, η οποία κινδυνεύει να δημιουργήσει τετελεσμένα και να καταστήσει άνευ περιεχομένου τη διαδικασία τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης που έχει αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο με χαρακτηρισμό του χώρου ως Κοινοχρήστου Χώρου Πρασίνου, σας καλούμε να λάβετε άμεσα μέτρα απέναντι σε αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη, όπως:

  1. 1. Να ζητήσει ο Δήμος Αθηναίων, ως διάδικο μέρος, την ΑΝΑΚΛΗΣΗ των δύο Προσωρινών Διαταγών ώστε να μην επανεκκινήσουν οι οικοδομικές εργασίες.
  2. 2. Σε κάθε περίπτωση να ζητήσει ο Δήμος τη συζήτηση των Αιτήσεων Αναστολής στην Επιτροπή Αναστολών του Δικαστηρίου και να ασκήσει ως διάδικος όλα τα νόμιμα μέσα.
  3. 3. Να ζητήσει ο Δήμος στο ΥΠΕΝ και στην Περιφέρεια Αττικής με δικές τους Πράξεις οριστικοποίηση της διακοπής των εργασιών εν όψει της τροποποίησης του σχεδίου.

Από πλευρά μας, οι Σύλλογοι, θα προχωρήσουμε σε όλα τα νόμιμα και δικαστικά μέτρα για την προστασία του Περιβάλλοντος και της Ποιότητας Ζωής των κατοίκων.

Για τη δημοσιοποίηση και υποστήριξη των αιτημάτων μας αποφασίσαμε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ώρα 6.30 μ.μ. στο ΠΑΡΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ και πορεία προς το ΥΠΕΝ (Αμαλιάδος).

Οι Σύλλογοι και οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα που καταστρέφουν τους τελευταίους Πνεύμονες Πρασίνου και υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο την Ποιότητα Ζωής μας.

Νεότερη ενημέρωση: 

Αναστέλλεται η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας.

Σε νέα ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι σημειώνουν:

Αναστέλλεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Μετρό Αμπελοκήπων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: