Πατούλη, Δούρου και Παππού είστε οι βασιλιάδες του σκουπιδαριού!

Συμβολικός αποκλεισμός της χωματερής της Φυλής ενάντια στο έγκλημα με τον ΧΥΤΑ και την πολιτική που φέρνει τον καρκίνο στις ζωές των κατοίκων της περιοχής.

Η διοίκηση της Δούρου άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία 3ου ΧΥΤΑ στη Φυλή και την εγκατάσταση εργοστασίου καύσης απορριμμάτων. Η σημερινή διοίκηση του Πατούλη ολοκληρώνει το έγκλημα και θέλει να προχωρήσει στην υλοποίησή του, δείχνοντας πως “το κράτος έχει συνέχεια” και οι προτεραιότητές του παραμένουν σταθερές.

Αυτό που δεν μπορούν να υπολογίσουν όμως, ως αστάθμητη παράμετρο, είναι ο λαϊκός παράγοντας. Σήμερα σωματεία εργαζομένων και άλλοι μαζικοί φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό της χωματερής της Φυλής και έδιναν τον τόνο με τα συνθήματά τους.

Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους – Να σταματήσει το έγκλημα της χωματερής ήταν το σύνθημα στο κεντρικό πανό, ενώ παράλληλα ακούγονταν τα συνθήματα:

Πατούλη, Δούρου και Παππού (σ.σ.: δήμαρχος Φυλής)
Είστε οι βασιλιάδες του σκουπιδαριού

Εδώ, εδώ, με αγώνα ταξικό
Γιατί εμείς δε ζούμε με το σκουπιδαριό

Όλοι στο πόδι, ξεσηκωμός
Εμπόδιο στο έγκλημα θα είναι ο λαός

Δεν πάει άλλο, δεν έχουμε δύο ζωές για να τους χαρίσουμε τη μία.

Ο Θοδωρής Χαμαλίδης από το Σωματείο Εργαζόμενων στο Δήμο Φυλής τόνισε τον ταξικό χαρακτήρα αυτής της πολιτικής απόφασης -εις βάρος των λαϊκών περιοχών της Δυτικής Αττικής- και σημείωσε μεταξύ άλλων: μαζευτήκαμε στον τόπο του εγκλήματος γιατί δεν έχουμε δύο ζωές για να τους χαρίσουμε τη μία.

Η Δημοφίλη Χαλκιώτη από τη Συντονιστική Επιτροπή των φορέων (ως πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Άνω Λιοσίων) σημείωσε τα ψέματα των κρατούντων που προωθούν την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων και είπε πως ο λαός της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής ούτε συνήθισε ούτε θα συνηθίσει να ζει με το σκουπιδαριό και τον καρκίνο.

Τέλος, ο Χρύσανθος Κυριαζής, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Πετρούπολης, σημείωσε πως οι αρχές καταδικάζουν τον λαό της περιοχής να ζει σε μια τεράστια χωματερή.

Όπως σημειώνει το portal του 902, στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής που είχαν προκηρύξει στάση εργασίας, Σωματεία Εργαζομένων σε δήμους, Σύλλογοι Γυναικών, Σωματεία Συνταξιούχων και άλλοι φορείς και οι πρόεδροι από τα Σωματεία Εργαζομένων των Δήμων Φυλής, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Περάματος, Καισαριανής.

Δίπλα στους συγκεντρωμένους βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ και πολλοί εκλεγμένοι αιρετοί με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Αττικής και σε τοπικούς δήμους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: