Όχι στις μεθοδεύσεις για την καταστροφή του πάρκου στο μετρό «Αμπελόκηποι»

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες ενέργειες του Προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ τόσο προς τον Δήμο Αθηναίων όσο και  προς τους φορείς των Αμπελοκήπων που αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τους λίγους και ελλειμματικούς  κοινόχρηστους χώρους πρασίνου της συνοικίας μας. 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ «ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ» 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θα συζητήσει αύριο Τετάρτη 24  Φεβρουαρίου 2021 πρόταση για να αποδεχθεί τη δωρεάν παραχώρηση χώρου που βρίσκεται στην έξοδο του  σταθμού του μετρό «Αμπελόκηποι» εκ μέρους του Προέδρου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης  (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) για τη δημιουργία και λειτουργία από την Περιφέρεια Αττικής Κέντρου Πληροφόρησης Πολιτών (ΚΕΠ). Επειδή δεν είναι γνωστό στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και ίσως ούτε ο εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης  κ. Πέππας γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα γι’ αυτό τον χώρο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι: Το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αυτού είναι διαμορφωμένος από εικοσαετία σε κοινόχρηστο χώρο με πράσινο, το  οποίο συντηρεί ο Δήμος, και εξυπηρετεί παράλληλα τις ανάγκες ασφαλούς και εύρυθμης λειτουργίας της εισόδου εξόδου του σταθμού του μετρό. 

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων ανέστειλε από τον Σεπτέμβριο 2020 την έκδοση  οικοδομικών αδειών και την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών προκειμένου ολόκληρος ο χώρος αυτός να  μετατραπεί και τυπικά, με τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως, σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου. Συντάσσεται ήδη από την αρμόδια Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως του Δήμου η απαραίτητη μελέτη τροποποίησης του  Σχεδίου Πόλεως. 

Εκκρεμεί στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση των φορέων των Αμπελοκήπων για την ακύρωση της οικοδομική Άδειας  που έχει εκδοθεί στον χώρο αυτόν για την κατασκευή Κέντρου Ενημέρωσης και καταστήματος υγειονομικού  ενδιαφέροντος των οποίων οι εργασίες έχουν διακοπεί στις θεμελιώσεις (Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει  προσδιοριστεί τον Σεπτέμβριο 2021). 

Αναρωτιώμαστε ειλικρινά, είναι σε γνώση της Περιφέρειας τα παραπάνω; Και αν ναι, ποιος είναι ο λόγος που η  Περιφέρεια εμπλέκεται σε αυτήν την υπόθεση; 

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες ενέργειες του Προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ τόσο προς τον Δήμο Αθηναίων όσο και  προς τους φορείς των Αμπελοκήπων που αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τους λίγους και ελλειμματικούς  κοινόχρηστους χώρους πρασίνου της συνοικίας μας. 

Προτείνουμε στην Περιφέρεια, αν πράγματι θεωρεί ότι οι έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού απαιτούν τη λειτουργία ενός ακόμη ΚΕΠ στους Αμπελοκήπους, να διερευνήσει σε συνεργασία με τον Δήμο τη  στέγασή του σε υπάρχοντα κτίρια του Δήμου. 

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων είναι διατεθειμένος να συζητήσει με την  Περιφέρεια τη δωρεάν στέγαση του ΚΕΠ στο δικό του εντευκτήριο για την περίοδο που ισχύουν οι έκτακτες  συνθήκες λόγω της πανδημίας, προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη προσπάθεια του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να  αποτρέψει την κατοχύρωση ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου αυτού του χώρου που είναι κοινόχρηστος εδώ και  μια εικοσαετία. 

Καλούμε τον Δήμο Αθηναίων να ολοκληρώσει με ταχύτερους ρυθμούς τις διαδικασίες τροποποίησης του Σχεδίου  Πόλεως στον σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι» σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ» 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: