Μουγκρίζουν τα άγραφα, σειέται η γη, καμία πιθαμή, σε κάθε “επενδυτή”

Οι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας συμμετέχουν στην κατασκήνωση για τα Ελεύθερα Άγραφα

Οι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας, της μεγαλύτερης ομάδας της πόλης και του νομού, έχουν δώσει πολλά δείγματα για τη δράση τους, τόσο ενάντια στο φασισμό, όσο και στους διάφορους “επενδυτές” που έχουν βάλει στο μάτι τα Άγραφα, για να κάνουν τις δικές τους μπίζνες. Με την πρόσφατη ανακοίνωσή τους, καλούν σε συμμετοχή στο κάμπινγκ διαρκείας στην περιοχή των Άγραφων, που θα αναδείξει τη ζωτική σημασία του χώρου για την περιοχή, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα: NO PASARAN…

Εδώ και μια εβδομάδα έχει γίνει πραγματικότητα μια ιδέα που συζητιόταν μήνες για τη προστασία του ορεινού όγκου τόσο της Καρδίτσας όσο και της Ευρυτανίας. Μιλάμε για ένα κάμπινγκ διαρκείας που θα κρατήσει μέχρι τέλος Αυγούστου με ακτιβιστές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Σαν σύνδεσμος της μεγαλύτερης ομάδας του νομού έχοντας κάνει πάμπολλες δράσεις αυτόνομα επί του θέματος δεν θα μπορούσαμε να μην συμμετέχουμε σε αυτό το καμπ που απέχει μια ανάσα από τη πόλη μας. Εκδηλώσεις γίνονται μέρα παρά μέρα, προβολή ντοκιμαντέρ, συζητήσεις, εξορμήσεις στις αμέτρητες κορυφές των Αγράφων, μπάνιο στα παγωμένα νερά ποταμών και στη λίμνη, συλλογική κουζίνα, συναυλίες κα.

Μιλάμε για ένα εθνικό έγκλημα αφού η τοποθέτηση των γιγάντιων ανεμογεννητριών ύψους 120 μέτρων και πάνω θα καλύψουν σπιθαμή προς σπιθαμή σχεδόν όλα τα βουνά ακόμη και κορυφές! Θα είναι 640 στο σύνολο τους με αμέτρητα εργοτάξια, διάνοιξη καινούργιων δρόμων, αποψίλωση δασών, πυλώνες ρεύματος θα υπάρχουν παντού και υποσταθμοί στα γύρω χωριά. Εξίσου σημαντικό θέμα είναι η δημιουργία υδροηλεκτρικών σταθμών σχεδόν σε όλα τα ποτάμια και παραποτάμους της περιοχής.
O αγώνας συνεχίζεται… NO PASARAN !

https://www.facebook.com/events/407562349967573/?event_time_id=407562459967562

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: