«Μένουμε δυνατοί – περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!» – Ραντεβού στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο στις 17, 18, 19 Ιούλη

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δίνουν ραντεβού στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο Λάρισας στις 17, 18 και 19 Ιούλη. Το Στόμιο είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει βουνό με θάλασσα, ενώ κοντά του βρίσκεται το δέλτα του Πηνειού ποταμού που είναι προστατευμένος υγροβιότοπος του Δικτύου Natura.

Με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί – περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!» οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δίνουν ραντεβού στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο Λάρισας στις 17, 18 και 19 Ιούλη. Φέτος είναι η 5η φορά που στο πλαίσιο του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου στήνεται η «κόκκινη κατασκήνωση» στο Στόμιο.

Το Στόμιο είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει βουνό με θάλασσα, ενώ κοντά του βρίσκεται το δέλτα του Πηνειού ποταμού που είναι προστατευμένος υγροβιότοπος του Δικτύου Natura. Ο συγκεκριμένος χώρος που θα φιλοξενήσει το διήμερο της ΚΝΕ βρίσκεται σε μια παραλιακή έκταση με μεγάλη αμμουδιά. Η κατασκήνωση θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας έναντι του κορονοϊού.

Το Σάββατο 18 Ιούλη θα γίνει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση µε ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούµπα, στον χώρο της κατασκήνωσης. Θα πραγματοποιηθούν επίσης συζητήσεις και εκδηλώσεις, θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα γίνουν γλέντια και αθλητικές δραστηριότητες.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα προς τη νέα γενιά για το Διήμερο η ΚΝΕ σημειώνει:

Μένουμε δυνατοί, περνάμε στην αντεπίθεση! Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!

Έλα μαζί μας στο Στόμιο της Λάρισας, στη μεγάλη συνάντηση των νέων από όλη την Ελλάδα!

Η κατασκήνωση της ΚΝΕ ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι σε έναν διαφορετικό τόπο, για να στείλει μήνυμα:

— Αισιοδοξίας! Είμαστε νέοι, έχουμε όνειρα και δύναμη για να τα κατακτήσουμε!

— Καταδίκης της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις των φονιάδων, φτιάχνουμε τη δική μας “βάση” νεανικής δράσης για την αλληλεγγύη και φιλία των λαών, κόντρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην προσφυγιά, στον ρατσισμό!

— Υπεράσπισης του περιβάλλοντος από τη λεηλασία και την εμπορευματοποίηση για τα κέρδη των επενδυτών!

Συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε!

Δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμων και σε “μαγνήτη” μεγάλων κινδύνων!

Η ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, την οποία προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η ΝΔ, μετατρέπει κάθε στρατόπεδο και υποδομή της χώρας μας σε εν δυνάμει αμερικανική βάση.

Πάμε στο Στόμιο Λάρισας, γιατί:

  • Στην αεροπορική βάση στη Λάρισα σταθμεύουν τα αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) που σαρώνουν όλη την περιοχή από τη Συρία, τη Λιβύη μέχρι την Ουκρανία.
  • Στη στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας εκπαιδεύονται τα επιθετικά ελικόπτερα των ΗΠΑ.
  • Στη Λάρισα εδρεύει το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συντονίζει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ.

Για αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς οι ελληνικές κυβερνήσεις ξοδεύουν 4 δισ. το χρόνο, ενώ για την Υγεία και την Παιδεία “δεν υπάρχουν λεφτά”!

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν “προστατεύουν” τους λαούς… Τους δολοφονούν!

Το κράτος των ΗΠΑ, που στραγγαλίζει τον ίδιο τον αμερικανικό λαό, δεν έχει σκοπό να προστατέψει τον ελληνικό λαό.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν διασφαλίζουν τα σύνορα της χώρας μας. “Ταΐζουν” την τουρκική προκλητικότητα, στηρίζουν την τουρκική επέμβαση σε Συρία και Λιβύη, δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, παζαρεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, για να αποσπάσουν τη ΝΑΤΟική Τουρκία από την επιρροή της Ρωσίας.

Σήμερα, για τα κέρδη τους οι εκμεταλλευτές μαζί με τις κυβερνήσεις τους τσακίζουν τα δικαιώματά μας, μας καταδικάζουν στην ανεργία, στην εργασιακή περιπλάνηση. Αύριο, πάλι για τα συμφέροντά τους θα θελήσουν να μας κάνουν “κρέας” για τα κανόνια τους. Γι’ αυτό και η μόνη ομοψυχία που πρέπει να δείξει ο λαός είναι στην οργάνωση της δικής του αντεπίθεσης απέναντι στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Απαιτούμε:

— Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα. Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

— Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

— Καμία αλλαγή συνόρων.

— Αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Καμία “ανάσα” στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της κρίσης, του ρατσισμού! Παλεύουμε για την ανατροπή του!

Οι τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι οι λαοί μπορούν να βγουν στο προσκήνιο! Μπορούν να “ανασάνουν” σπάζοντας τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης!

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας έδειξαν την αξία της αλληλεγγύης, τη χρησιμότητα όλων αυτών που με τη δουλειά τους κράτησαν την κοινωνία όρθια. Χωρίς τους εργαζόμενους, το λαό, “γρανάζι δεν γυρνά”.

Στην εποχή μας υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή, όμως αυτές δεν γίνονται πράξη, γιατί το μόνο που “μετράει” στην κοινωνία που ζούμε, στον καπιταλισμό, είναι τα κέρδη των λίγων σε βάρος των πολλών!

Ο καπιταλισμός είναι ο ιός…

…Με τις εκατόμβες των νεκρών στις πιο ισχυρές χώρες με τα διαλυμένα και εμπορευματοποιημένα συστήματα Υγείας.

…Με τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να φορτώνονται ξανά στις πλάτες των εργαζομένων, της νεολαίας. Για να σωθούν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών θυσιάζονται το εισόδημα και τα δικαιώματά μας, βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τη δημόσια υγεία.

Κάθε νέος και νέα που ανησυχεί για το μέλλον του, που αγανακτεί με τις εικόνες φρίκης και βαρβαρότητας που μας κατακλύζουν, που αναζητεί διέξοδο, έχει επιλογή. Να μάθει από πρώτο χέρι την πρόταση του ΚΚΕ, να συζητήσουμε τι χρειάζεται για να αλλάξουμε την κατάσταση που ζούμε. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στο δρόμο της ανατροπής, στον αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Ραντεβού στο Στόμιο στις 17 – 18 – 19 Ιούλη!

  • Στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 18 Ιούλη στις 20.30, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο χώρο της κατασκήνωσης.
  • Σε όλες τις δραστηριότητες του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου. Με συζητήσεις και εκδηλώσεις, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αθλητικές δραστηριότητες.
  • Κατασκηνώνουμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών.
  • Ενισχύουμε οικονομικά την ΚΝΕ για τη διοργάνωση του Διημέρου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο e-mail: [email protected]».

Το πρόγραμμα του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου

Άποψη της περιοχής που θα στηθεί η κατασκήνωση

Άποψη της περιοχής που θα στηθεί η κατασκήνωση

Παρασκευή, 17 Ιούλη

Πρωί: Άφιξη των κατασκηνωτών

Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

17.30: Σεμινάριο για φοιτητές με θέμα: «Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν συζητάμε: Εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος ή στη δύναμη του λαού;» Θα εισηγηθεί ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.

19.30: Εκδήλωση «Η πάλη της νεολαίας ενάντια στις πολεμικές ιαχές και στις συμμαχίες των καπιταλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

21.30: Χαιρετισμός από τον Κοδέλλα Παναγιώτη, γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

21.40: «…Εμείς που λες τα φτιάχνουμε όλα στο φως… Να είμαστε έτοιμοι. Κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα!».Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατό του, από το συγκρότημα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

22.30: Συναυλία με τους «Sober on Tuxedos», «AlteraVita»

00.00: Δημοτικό-παραδοσιακό γλέντι με συγκρότημα του Λευτέρη Γάλλου

Σάββατο, 18 Ιούλη

Πρωί: Επίσκεψη μαθητών και νέων μελών της ΚΝΕ στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 – 49».

Συμβολικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

20.30: Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.30: Προβολή βίντεο για την αντι-ιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

21.45: Συναυλία με τους «Υπεραστικούς»

22.45: Συναυλία με τους «Κοινοί Θνητοί»

23.30: Λαϊκό – Ρεμπέτικο γλέντι

Κυριακή, 19 Ιούλη

Αναχώρηση κατασκηνωτών

Και τις δύο μέρες θα διεξαχθούν τουρνουά ποδοσφαίρου 8×8 και μικτό τουρνουά (αντρών – γυναικών) beach volley 3×3, όπως επίσης το παιχνίδι της διελκυστίνδας. Δηλώσεις συμμετοχής για τα αθλήματα στο mail: [email protected] και στο χώρο του διημέρου.

Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, το ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων της περιοχής. Οι μαθητές θα έχουν το δικό τους στέκι στο Διήμερο όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ηρωική ιστορία της περιοχής.

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί ταβέρνα, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και οργανωμένο ιατρείο.

Με δικό τους φροντισμένο πρόγραμμα και χώρο οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ

Οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ θα συμμετάσχουν στο Διήμερο με το δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Με συντροφιά «το κόκκινο Αερόστατο», κάνουν ήδη τα σχέδιά τους για την κεφάτη κατασκήνωση, για να βρεθούν ξανά με τους φίλους τους, να χαρούν το καλοκαίρι μετά από αρκετές μέρες στο σπίτι, να εξερευνήσουν μία ακόμη περιοχή της χώρας μας και να φωνάξουν μαζί με την ΚΝΕ πως θέλουν έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και δυστυχία!

Η κατασκήνωση και το πρόγραμμα έχουν σχεδιαστεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με κριτήριο την ασφάλεια και υγιεινή των παιδιών. Στον χώρο θα υπάρχουν ιατρείο και ομάδα γιατρών για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει, με γνώση και εξειδίκευση σε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κορονοϊού. Οι ομαδάρχες των παιδιών θα ακολουθούν συγκεκριμένο και αυστηρό πρωτόκολλο για τη λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης, την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.

Τα παιδιά θα κοιμούνται με τις προβλεπόμενες αποστάσεις σε μεγάλες σκηνές εκστρατείας, που θα αερίζονται τακτικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στον χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχουν επαρκείς, ξεχωριστές βρύσες, τουαλέτες και ντουζιέρες μόνο για τα παιδιά, ενώ στη λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης θα συμβάλει ομάδα επιστασίας με σκοπό τον σχολαστικό και τακτικό καθαρισμό όλων των χώρων, επιφανειών, αντικειμένων κ.τ.λ. Επίσης δεν θα υπάρχει τραπεζαρία και τα γεύματα που παρέχονται δωρεάν στην παιδική κατασκήνωση θα είναι σε κλειστές ατομικές συσκευασίες.

Για λόγους ασφαλείας επίσης, δεν θα υπάρχουν άλλες μετακινήσεις με πούλμαν πέρα από την άφιξη στον χώρο της κατασκήνωσης και την επιστροφή στις πόλεις τους. Συνίσταται η χρήση μάσκας. Κατά τη διάρκεια του διημέρου μένουμε αποκλειστικά μέσα στον χώρο της κατασκήνωσης.

Με κέφι για παιχνίδι, μπάνιο, πολλή μουσική, αλλά και γνώση, οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ για άλλη μια φορά θα αφήσουν το στίγμα τους και θα απολαύσουν το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: