“Μας κόβουν την ανάσα! – Δεν ανεχόμαστε άλλο τη ρύπανση και τη δυσοσμία των ΕΛΠΕ…” (VIDEO)

“Ζούμε καθημερινά τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης” – Κάλεσμα αγώνα και ανοιχτή σύσκεψη στην Ελευσίνα με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Το πρόσφατο ατύχημα με τους τέσσερις σοβαρά τραυματίες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τα ΕΛΠΕ είναι διαρκής πηγή κινδύνου για τη Δυτική Αττική. Το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια ανοιχτή σύσκεψη στην Ελευσίνα, την ερχόμενη Δευτέρα, και απευθύνει κάλεσμα αγώνα για να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Να παρθούν προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο ατυχήματος, να παρθούν μέτρα για την υγεία του πληθυσμού, να μην αποδοθεί στα ΕΛΠΕ ο χώρος της πρώην ΠΥΡΚΑΛ. Ακολουθεί το σποτάκι και το κείμενο του καλέσματος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 6 μ.μ.

κτίριο ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου και Κίμωνος,ισόγειο, Ελευσίνα)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ με ΘΕΜΑ:

«ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ – ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ!

Δεν ανεχόμαστε άλλο τη ρύπανση και τη δυσοσμία των ΕΛΠΕ !

Καμία σκέψη για επέκταση στο χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ»

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών υποφέρουμε καθημερινά από την έντονη δυσοσμία και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Αποτέλεσμα είναι η συνεχής επιβάρυνση της υγείας και της ποιότητας ζωής μας, στο βωμό της αύξησης των κερδών των ΕΛ.ΠΕ. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις με τον χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ και το ενδεχόμενο επέκτασης των εγκαταστάσεων, ακόμα πιο κοντά στα σπίτια μας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Μπλόκο και τις εργατικές κατοικίες.

Εναντιωνόμαστε στη διακηρυγμένη πρόθεση σύνδεσης των διυλιστηρίων Ελευσίνας και
Ασπροπύργου, μέσω αγωγού μεταφοράς καυσίμων, ο οποίος θα διέρχεται μέσα από την πόλη

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε καθημερινά
με τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου έχουν νωπές τις μνήμες από τους νεκρούς εργάτες μέσα στα ΕΛΠΕ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την πρόσφατη μεγάλη έκρηξη στο διυλιστήριο της «Μότορ Όιλ» στους Αγ. Θεοδώρους που φανέρωσε την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση

Εδώ και δεκαετίες κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις επέτρεψαν στα ΕΛ.ΠΕ. και τις άλλες βιομηχανίες, να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας του λαού, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ο λαός της περιοχής θυμάται ακόμα όλες τις κυβερνήσεις που διαφήμιζαν τους συγκεκριμένους ομίλους ως «υγιείς επενδυτές που θα φέρουν την ανάπτυξη», αλλά και τις ζητωκραυγές τους για τα διάφορα «δώρα» – ψίχουλα των ΕΛΠΕ, που σκοπό είχαν και έχουν να αμβλύνουν τις λαϊκές αντιδράσεις, να αθωώσουν την εκάστοτε εγκληματική κυβερνητική πολιτική και να προσδώσουν «κοινωνικό προφίλ» στη ρυπογόνα δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά ότι η επιδίωξη του μέγιστου κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, όχι μόνο δεν συμβαδίζει με τις λαϊκές ανάγκες, αλλά αντίθετα προϋποθέτει το τσάκισμα ακόμα και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων του λαού.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να διεκδικήσουμε:

  • -Μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού της περιοχής από την ανεξέλεγκτη ρύπανση και δυσοσμία των ΕΛΠΕ – Να υποβληθούν άμεσα οι κάτοικοι της περιοχής στις ενδεδειγμένες εξετάσεις για τις επιπτώσεις στην υγεία τους από τη μακροχρόνια έκθεση στους βιομηχανικούς ρύπους.

  • -Να αποδοθεί ο χώρος της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στο λαό της περιοχής, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του σε πράσινο, την ελεύθερη πρόσβασή του στο παραλιακό μέτωπο αλλά και τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» μεταξύ των κατοικημένων περιοχών και των ΕΛ.ΠΕ.

  • -Καμία σκέψη για δημιουργία αγωγού μεταφοράς καυσίμων που θα διέρχεται μέσα από την πόλη

  • -Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή και την αντιμετώπιση ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης.

  • -Όχι στις χορηγίες των ΕΛΠΕ που δίνονται για εξαγοράσουν την ανοχή μας για την κατάσταση που ζούμε. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες μας σε σχολική στέγη, υγεία, χώρους άθλησης και αναψυχής αποκλειστικά από το κράτος, την Περιφέρεια και τον δήμο.

  • -Να ενισχυθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Να δημιουργηθεί πλήρως στελεχωμένο Κέντρο Υγείας Μάνδρας και περιφερειακό ιατρείο στις εργατικές κατοικίες.

    • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: