ΛΑΣΥ Ικαρίας: Όχι ανεμογεννήτριες στο νησί μας!

Ο Ικαριακός Λαός δικαιούται να γνωρίζει τι ενεργειακοί σχεδιασμοί υπάρχουν με την ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε. Κανείς στην Ικαρία δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η πρόταση που έχουν υποβάλει στο NESOI για να μπορέσει ο καθένας, αφού ενημερωθεί, να τοποθετηθεί υπεύθυνα.

Σχετικά με την τροποποίηση της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην εταιρία ΙΚΑΡΟΣ – ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε

  Κύριε Δήμαρχε – Κύριε πρόεδρε                                                                                          

  Έχοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την τροποποίηση από την ΡΑΕ (11/11/2021) της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην εταιρεία ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε (συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου), αδειοδότηση που προβλέπει την εγκατάσταση αιολικού σταθμού με συνολική ισχύ 330 MW στην Ικαρία.

  Πιστεύουμε πως πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου με αυτό το θέμα και αποστολή πρόσκλησης για να συμμετέχουν σε όλους τους φορείς (Συνδικαλιστικούς – συλλόγων του νησιού, κλπ), έτσι ώστε όλοι να τοποθετηθούν επισήμως και να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση φορέων, στην αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης επιχειρηματικών συμφερόντων στην Ικαρία και το φυσικό της περιβάλλον.

  Σε ό,τι αφορά την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας ξεκαθαρίζοντας -για μια ακόμα φορά- την θέση μας (Σχετικό 1) σχετικά με την σχεδιαζόμενη επένδυση της εταιρείας ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε, τονίζουμε πως είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να υλοποιηθεί αυτός ο ενεργειακός σχεδιασμός

  Γνωρίζοντας ότι καθοριστικό ρόλο στην πορεία υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού θα παίξει η εξασφάλιση των αναγκαίων οικοπεδικών εκτάσεων για την ανάπτυξη των 110 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή του Αθέρα. Ζητάμε αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί σχετικά ερωτήματα (π.χ Σχετικό 2), να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο, σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η διαδικασία δήλωσης των λεγόμενων «διακατεχόμενων» δασικών εκτάσεων του νησιού στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Δημόσιο έχει δηλώσει ως δημόσια ιδιοκτησία, εκτάσεις που ο δήμος με προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (162/2016) διεκδικεί να αναγνωριστούν ως ιδιοκτησία του δήμου.

  Τέλος πιστεύοντας ότι ο Ικαριακός Λαός δικαιούται να γνωρίζει τι ενεργειακοί σχεδιασμοί υπάρχουν γενικότερα καλούμε την δημοτική αρχή για μια ακόμα φορά (Σχετικό 3), έστω και τώρα να δημοσιοποιήσει όλα τα σχετικά έγγραφα, αφού κανείς στην Ικαρία δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η πρόταση που έχουν υποβάλει στο NESOI για να μπορέσει ο καθένας, αφού ενημερωθεί, να τοποθετηθεί υπεύθυνα.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας

Λαρδάς Νικόλαος
Κουντούπης Στυλιανός
Καρούτσος Φανούριος
Κόχιλας Σωτήριος
Τέσκος Σπύρος
Καλογερής Γεώργιος
Λαρδά- Καρίμαλη Βασιλεία

Σχετικά έγγραφα :

1) http://www.lasikarias.gr/epikindyna-energiaka-schedia-stin-ikaria

2) http://www.lasikarias.gr/erotisi-schetika-me-tin-diadikasia-dilosis-ton-periousiakon-stoicheion-tou-dimou-sto-ethniko-ktimatologio

3) http://www.lasikarias.gr/schetika-me-tin-symmetochi-tou-dimou-ikarias-ston-evropaiko-michanismo-nision-nesoi

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: