Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Επερώτηση για την προστασία των πηγών Αρμένων

Η περίπτωση των πηγών των Αρμένων είναι άλλη μία απόδειξη (σε πλήθος άλλων) πως το περιβάλλον αποτελεί για το κράτος πεδίο κερδοφόρων επενδύσεων. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις νομοθετούν για τη διεύρυνση και διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεχίζει η μια το αντιπεριβαλλοντικό έργο της άλλης, σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος. 

Προς τον κ. Περιφερειάρχη,

Κατ’ αρχάς τονίζουμε ότι μας βρίσκει πλήρως αντίθετους η απόρριψη του αιτήματος να εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο η προστασία των πηγών  Αρμένων, όπως διατυπώνεται στην ίδια την επιστολή των κατοίκων, με τις εκατοντάδες υπογραφές. Επιστολή, την οποία οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταθέσαμε  στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ήδη από την 1η Ιουλίου.

Η προκλητική άρνηση του προέδρου, που εκπροσωπεί τη διοίκηση της περιφέρειας,  να συζητηθεί στο ΠΣ ένα λαϊκό αίτημα, δείχνει την απαξίωση προς τους κατοίκους της περιοχής, την απαξίωση  σχετικά με τα λαϊκά προβλήματα,  σε αντίθεση με την αποφασιστική υποστήριξη  της πλειοψηφίας του συμβουλίου στις απαιτήσεις των διαφόρων ομίλων. 

Για το ίδιο το θέμα: 

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Αποκόρωνα  έκανε δική της υπόθεση την προστασία του περιβάλλοντος, από τις σχεδιαζόμενες εκμεταλλευτικές δραστηριότητες. Υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα των πηγών των Αρμένων, την προστασία τους από ρυπαντικούς παράγοντες και την ελεύθερη πρόσβαση όλων,  τα οποία θεωρεί αδιαπραγμάτευτα. 

Η προστασία των πηγών από την επιχειρηματική δράση είναι ζωτικής σημασίας για τους Αποκορωνιώτες, αφού αυτές υδροδοτούν όχι μόνο την τοπική κοινότητα και εξασφαλίζουν την άρδευση στις τοπικές καλλιέργειες, αλλά και μεγάλο μέρος του Αποκόρωνα. Η περιβαλλοντική τους αξία είναι ανεκτίμητη, για το πλήθος φυσικών οικοσυστημάτων που συντηρούν, ενώ ταυτόχρονα  πρόκειται για έναν χώρο με ιστορική αξία.

Η περίπτωση των πηγών των Αρμένων είναι άλλη μία απόδειξη (σε πλήθος άλλων) πως το περιβάλλον αποτελεί για το κράτος πεδίο κερδοφόρων επενδύσεων. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις νομοθετούν για τη διεύρυνση και διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεχίζει η μια το αντιπεριβαλλοντικό έργο της άλλης, σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος.  Συνυπεύθυνες είναι και η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές που αποδέχονται, υλοποιούν και εξειδικεύουν αυτή την πολιτική.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα του θέματος των πηγών των Αρμένων, ζητούμε το περιφερειακό συμβούλιο να πάρει θέση για:

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των πηγών των Αρμένων, την προστασία τους από ρυπαντικούς παράγοντες και την ελεύθερη απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των κατοίκων και επισκεπτών,  σύμφωνα με τα αιτήματα των κατοίκων. 
  •  Να μην επιτραπεί με κανένα τρόπο η οποιαδήποτε παρέμβαση – επενδυτική δραστηριότητα που θα υπονομεύει τα προαναφερθέντα αδιαπραγμάτευτα ζητήματα.  

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ -ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: