Κάτω τα χέρια από τις Κουκουναριές – Να φύγουνε οι μπάρες

Πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε την Κυριακή στη Σκιάθο για τις κλειστές παραλίες σε Μπανάνα και Αμπελάκια, αλλά και συνολικά για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με την καταστροφική για το περιβάλλον επένδυση.

Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση στις Κουκουναριές

Με μία μαζική κινητοποίηση στις Κουκουναριές την Κυριακή 7 Ιουνίου, πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, συγκεντρώθηκε μετά από το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, των επικουρικών και των συγχωνευθέντων ταμείων Ν.Μαγνησίας (Παράρτημα Σκιάθου) για να διαμαρτυρηθεί για τις κλειστές παραλίες σε Μπανάνα και Αμπελάκια, αλλά και συνολικά για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με την καταστροφική για το περιβάλλον επένδυση.

Με σύνθημα “να φύγουνε οι μπάρες” και “κάτω τα χέρια απ’τις Κουκουναριές”, πλακάτ και πανό, έδειξαν την αντίθεσή τους στην επιζήμια για το περιβάλλον επένδυση της επιχείρησης που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Εκ μέρους της Επιτροπής κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μανώλης Σιδερής, όπου αναφέρθηκε στις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής για την κατάσταση στην περιοχή, αλλά και στις ευθύνες των προηγούμενων και την τωρινής Δημοτικής Αρχής.

Στην ομιλία του στάθηκε και στον περιβαλλοντοκτόνο νόμο της ΝΔ που αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια για επενδύσεις μέσα σε ζώνες χαρακτηρισμένες ως “Natura”.

Τέλος, ανέφερε τα αιτήματα της συγκέντρωσης τα οποία είναι:

* Να φύγουν οι μπάρες από τις παραλίες Αμπελάκια και Μπανάνα
* Να σταματήσει η περιβαλλοντική μόλυνση και να αποκατασταθούν τα κομμένα δέντρα με ίδια.
* Να φύγουν οι βόθροι και τα παράνομα κτίσματα
* Να καταργηθεί το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που ψήφισε πρόσφατα η κυβερνηση της ΝΔ
* Να ανοίξει η πρόσβαση σε όλες τις παραλίες – Καμία ιδιωτικοποίηση αιγιαλών και του περιβάλλοντος.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα του πρώην Ξενία.

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού για συνέχιση των κινητοποιήσεων για να αναδειχθούν προβλήματα περιβαλλοντικά αλλά και κλειστές παραλίες που βρίσκονται σε όλο το νησί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: