Περιοχές στο Περιστέρι πνίγονται στην πρώτη βροχή (ΦΩΤΟ) – Λαϊκή Συσπείρωση: “Ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει να δυναμώσει”

Ούτε ένα έργο της Διοίκησης Παχατουρίδη δεν έχει συνοδευτεί από αντιπλημμυρικό, αντισεισμικό, αντιπυρικό σχεδιασμό. Η περιοχή της Φιλικών, το Ρουπάκι, τα Εκατόδεντρα, η Σικάγου και πολλές άλλες περιοχές πνίγονται στην πρώτη βροχή…

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Αυγούστου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν την εξής τοποθέτηση:

“Η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών έστειλε εγκύκλιο για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων των Δήμων για το 2021. Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι Δήμοι και οι υπόλοιποι φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο να υποβάλλουν τα αιτήματά τους τηρώντας την αναλογία 1:1. Δηλαδή θα προσλαμβάνεται ένας για κάθε έναν που θα αποχωρεί. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να μην δεχτεί αυτή την απαράδεκτη πρακτική και να δηλώσει, έστω για μία φορά, στο υπουργείο τον πραγματικό αριθμό εργαζομένων που χρειάζεται για να λειτουργούν σωστά όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, με δικαιώματα για τους εργαζόμενους και με ποιοτικές υπηρεσίες για τους Περιστεριώτες. Επιπρόσθετα αυτοί οι εργαζόμενοι να είναι με σταθερές εργασιακές σχέσεις ώστε να μην επαναλαμβάνεται το απαράδεκτο γεγονός που συμβαίνει εδώ και χρόνια δηλαδή: να εργολαβοποιούνται υπηρεσίες του Δήμου και στη συνέχεια να μισοστελεχώνονται με εργαζόμενους με δίμηνες, τρίμηνες συμβάσεις όπως γίνεται χρόνια στην υπηρεσία Πρασίνου και αλλού. 

Η ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αυτή την περίοδο είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, απομένει μικρό διάστημα για την επαναλειτουργία των σχολείων της πόλης, η ανάγκη για καθαριότητα αυξάνεται. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει το ξεζούμισμα του υπάρχοντος προσωπικού, ειδικά σε μία σειρά ειδικότητες όπως στις σχολικές καθαρίστριες με την δικαιολογία της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής ότι δεν υπάρχει «λεφτόδεντρο». Αν δει κανείς τις τελευταίες εξελίξεις θα παρατηρήσει ότι λεφτά υπάρχουν για μεγαλοκαναλάρχες ή για μονοπωλιακούς ομίλους που με βάση το πόρισμα «Πισσαρίδη» θα τους γίνουν δωράκι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία κυβέρνησης- Διοίκησης Παχατουρίδη ότι δεν υπάρχει δυνατότητα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού”. 

ΥΓ: Μία μέρα μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 7 Αυγούστου, αρκετοί δρόμοι στο Περιστέρι μετατράπηκαν σε χείμαρρους από την βροχή (επισυνάπτονται φωτογραφίες κατοίκων).

Στη διακήρυξη της Λαικής Συσπείρωσης Περιστερίου πριν ένα περίπου χρόνο γράφαμε: “Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Περιστερίου πάλεψαν για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση των γειτονιών μας που πνίγονται με την πρώτη βροχή (…) Ούτε ένα έργο της Διοίκησης Παχατουρίδη δεν έχει συνοδευτεί από αντιπλημμυρικό, αντισεισμικό, αντιπυρικό σχεδιασμό. Η περιοχή της Φιλικών, το Ρουπάκι, τα Εκατόδεντρα, η Σικάγου και πολλές άλλες περιοχές πνίγονται στην πρώτη βροχή (…) Συνεχίζουμε τον αγώνα για το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς)”.

Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει να δυναμώσει. 

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: