Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης – Μονομπλόκ «ΟΧΙ» στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για Ψήφισμα καταδίκης της δίωξης των φοιτητών

Καταψήφισαν οι παρατάξεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στο περιφερειακό συμβούλιο την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για Ψήφισμα καταδίκης της απαράδεκτης δίωξης των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ψήφισμα καταδίκης της απαράδεκτης δίωξης (κλήση σε προανάκριση, μετά από μήνυση που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας) εκλεγμένων φοιτητών συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και προέδρων Φοιτητικών Συλλόγων στο Πολυτεχνείο Κρήτης,  κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο περιφερειακό συμβούλιο στις 27 Ιούνη.

 Ειδικότερα, ο Μανώλης Συντυχάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει κλίμα τρομοκράτησης των φοιτητών που αγωνίζονται, με την αξιοποίηση συγκεκριμένων περιστατικών και ερμηνειών που τους αποδίδονται. Η κυβέρνηση, έτσι, τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης,  προσπαθεί να προσανατολιστεί η συζήτηση για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε βολικά για την ίδια μονοπάτια, απέναντι στο μεγάλο κύμα εναντίωσης στους δικούς της σχεδιασμούς και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τον νέο νόμο πλαίσιο, το νέο ολομέτωπο χτύπημα στα πτυχία και τα δικαιώματα των φοιτητών,  αλλά και των εργαζομένων στα Ιδρύματα και για την είσοδο πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

 Το ψήφισμα της  Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης  καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του ΠΣ (με εξαίρεση έναν σύμβουλο της πλειοψηφίας και έναν της ελάσσονος μειοψηφίας), αποκαλύπτοντας για άλλη μία φορά τη σύμπλευση του συνδυασμού του περιφερειάρχη ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ  με τον συνδυασμό της ΝΔ. Όπως και τα Κόμματά τους στη βουλή,  στηρίζουν την  επιχειρηματική λειτουργία του Πανεπιστημίου, τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων που οδηγεί σταθερά σε υποβάθμιση των σπουδών των φοιτητών και την  προσπάθεια της κυβέρνησης, όπως και των προκατόχων της, να χτυπηθεί η οργανωμένη διεκδίκηση των φοιτητών και οι φοιτητικοί σύλλογοι. Γι’ αυτό δεν μπόρεσαν ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν, με τις τοποθετήσεις τους στο περιφερειακό συμβούλιο για την «ανομία» στα πανεπιστήμια, «εξαφανίζοντας» τα προβλήματα και τις ανάγκες των φοιτητών.

Ο νεολαία έχει την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματά της και να ακούσει πιο προσεκτικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ,  για να επιλέξει «τη σωστή πλευρά της Ιστορίας» οργανώνοντας τον αγώνα της για να τις δικές της σύγχρονες ανάγκες και την  κάλυψή τους.

Το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης  : 

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δίωξη εκλεγμένων φοιτητών συνδικαλιστών – μετά από μήνυση που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας – μεταξύ των οποίων και προέδρων Φοιτητικών Συλλόγων στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το ΠΣ αντιτίθεται στο τεχνητό κλίμα έντασης στα πανεπιστήμια, που εντείνει την καταστολή κατά των φοιτητών και των δικαιωμάτων τους,  την οποία  προσπαθεί να διατηρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο κύμα εναντίωσης στο νέο νόμο πλαίσιο και την είσοδο πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η «ανομία», μέσα στα πανεπιστήμια, όποιοι την επικαλούνται, δεν προέρχεται από τον αγώνα των φοιτητών, αλλά από πολιτικές που οδηγούν σταθερά σε υποβάθμιση των σπουδών των φοιτητών και σε «νέους ορίζοντες» για την επιχειρηματική δράση των ιδρυμάτων.

Το Π.Σ. στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό των φοιτητών που διώκονται και καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια δίωξης εκλεγμένων φοιτητών συνδικαλιστών.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: