Πάτρα – Μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας

Μεγάλη κινητοποίηση κατά της ανεργίας στη Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο. διοργανώνει την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο Δήμος Πατρέων, μαζί με δεκάδες μαζικούς φορείς, εργατικά σωματεία και συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο Δήμος Πατρέων, μαζί με δεκάδες μαζικούς φορείς, εργατικά σωματεία και συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, διοργανώνει μεγάλη κινητοποίηση κατά της ανεργίας. Μια κίνηση που έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης περυσινής πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής και της Μαραθώνιας Πορείας κατά της ανεργίας, από την Πάτρα στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα: “Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα”.

Πάτρα - Μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας
“Φτάνει πια με την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση” τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σημειώνοντας τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης που “καταδικάζει στη φτώχεια τη λαϊκή οικογένεια, ζητώντας κι από πάνω να της ‘φιλούν το χέρι’ και να της λένε ‘ευχαριστώ’ για τα ψίχουλα του ΚΕΑ”, ενώ “επιβεβαιώνει καθημερινά πως έχει επιλεγεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά για τους επιχειρηματικούς ομίλους και την Ε.Ε.”. Ο Κ. Πελετίδης καταλήγει πως “ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή από τον οργανωμένο αγώνα” μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση κι απευθύνει κάλεσμα “ιδιαίτερα στις οικογένειες, που τους προορίζουν μια σακούλα τρόφιμα για το παρόν και το μέλλον, να πορευτούν μαζί μας”.

Η κινητοποίηση θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, για να τη μετατρέψει σε Γέφυρα Ζωής και Αγώνα, για να υπάρχει εργασία για όλους, με αμοιβές που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου και θα καταλήξει με αγωνιστική πορεία στη Γέφυρα. Προχτές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την οργάνωσή της, ενώ συνεχίζονται οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των εργαζομένων του δήμου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: