Πάτρα: 300 οικογένειες χωρίς ρεύμα – 10.000 τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ που ενημερώνουν για επικείμενη διακοπή

H ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει πολλαπλασιάσει τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχές, λαϊκές οικογένειες, που οι περισσότερες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, σοβαρές αναπηρίες, ασθενείς που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου, ενώ αφαιρεί και τους μετρητές από τα ρολόγια.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Κώστα Σπανό, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Υγείας – Πρόνοιας, Δημήτρη Πελεκούδα.

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου ενημέρωσε το Δήμαρχο Πατρέων για την συγκέντρωση που διοργανώνει την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη στις 10:00 π.μ. στο κτίριο της ΔΕΗ, με αίτημα «Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα στις γιορτές, καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκή οικογένεια».

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για  τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στον Υπουργό Ενέργειας, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη ΔΕΗ που πραγματοποίησε μαζί με συνδημότες μας που τους έχει κοπεί το ρεύμα.

Τόνισε ότι η ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει πολλαπλασιάσει τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχές, λαϊκές οικογένειες, που οι περισσότερες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, σοβαρές αναπηρίες, ασθενείς που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου, ενώ αφαιρεί και τους μετρητές από τα ρολόγια.

Στην Πάτρα σε 300 περίπου λαϊκές οικογένειες έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ξεπερνούν τις 10.000 τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ που ενημερώνουν για επικείμενη διακοπή.

Η ενεργειακή φτώχεια στην οποία καταδικάζονται οι λαϊκές οικογένειες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας και της εμπορευματοποίησής της, που διαχρονικά προωθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις.  

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: