Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου

Οι παρεμβάσεις και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου για τα σχολεία, τους αθλητικούς χώρους, τους εργαζόμενους του Δήμου, τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές στον Άγιο Ιωάννη Κάσπακα και στον Ρωμαίικο Γιαλό, τη δημιουργία χώρου μνήμης και γνώσης της ιστορίας από την παρουσία εξόριστων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών λογοτεχνών στο νησί.

Οι παρεμβάσεις και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου για τα σχολεία, τους αθλητικούς χώρους, τους εργαζόμενους του Δήμου, τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές στον Άγιο Ιωάννη Κάσπακα και στον Ρωμαίικο Γιαλό, τη δημιουργία χώρου μνήμης και γνώσης της ιστορίας από την παρουσία εξόριστων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών λογοτεχνών στο νησί.

  Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9-2-2022, θέσαμε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας του 3ου παιδικού σταθμού στη Λήμνο και συγκεκριμένα πού βρίσκεται το ζήτημα του κτηρίου στο χωριό Αγκαρυώνες. Η απάντηση ήταν ότι αυτό έχει βαλτώσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες από την Εφορία Μυτιλήνης.

  Επαναφέραμε το ζήτημα του εφοδιασμού όλων των αθλητικών χώρων με απινιδωτές και της εκπαίδευσης προσωπικού για το χειρισμό τους που μαζί με τους γιατρούς των αγώνων θα διασφαλίζουν τους αθλητές από επικίνδυνες για τη ζωή τους καταστάσεις.

  Θέσαμε :

Α) το ερώτημα σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προμήθεια για τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς στο 1ο Νηπιαγωγείο (Παρισίδειο) Μύρινας για την οποία υπάρχει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής από τις 20-10-2020.

  Β) το ζήτημα των αποζημιώσεων των κατοίκων για τις φθορές που υπέστησαν οι περιουσίες τους από τις καταστροφές στον Άγιο Ιωάννη Κάσπακα και στον Ρωμαίικο Γιαλό.

  Γ) το αίτημα για ενέργειες του Δήμου για την έγκαιρη εξασφάλιση επάρκειας νερού στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα, τη στιγμή μάλιστα που όπως φαίνεται η γεώτρηση που έγινε δεν εξασφαλίζει αυτή την επάρκεια νερού.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

  Στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού αναδείξαμε το αίτημα των σωματείων των εκπαιδευτικών για δημιουργία και λειτουργία χώρου μνήμης και ιστορικής γνώσης με αναφορά στους εξόριστους στη Λήμνο κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές λογοτέχνες, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Κώστας Βάρναλης και άλλοι, στις δεκαετίες του 30 και του 40. Ο Δήμαρχος δήλωσε θετικός στο αίτημα αυτό.

  Στο θέμα της 24ωρης λειτουργίας για όλες τις ημέρες του χρόνου των υπηρεσιών καθαριότητας, ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού και πολιτικής προστασίας του Δήμου, αναγνωρίζουμε την ανάγκη των λειτουργιών των υπηρεσιών αυτών σε έκτακτες περιπτώσεις κακοκαιρίας, καταστροφών κ.λ.π., όχι όμως σε βάρος των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

  Δεν αμφισβητούμε το φιλότιμο των εργαζομένων να ανταποκριθούν στις ανάγκες, δε συμφωνούμε όμως αυτό να πατάει στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στην εντατικοποίηση της δουλειάς που μπορεί να οδηγήσει και σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα όπως έχουν γίνει σε άλλους δήμους, με δεδομένη την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου. (Από τις 262 θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων που προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του Δήμου , είναι καλυμμένες οι 118 και από τις 117 θέσεις εργατών-τεχνιτών-οδηγούν που αντιστοιχούν στις επίμαχες υπηρεσίες, είναι καλυμμένες οι 64).

  Μονόδρομος πρέπει να είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που πρέπει να διεκδικήσει η δημοτική αρχή για την κάλυψη όλων των θέσεων που προβλέπει ο οργανισμός με τη συμπαράσταση και των σωματείων των εργαζομένων.

  Τέλος, στο θέμα της μίσθωσης του οικοπέδου που στεγάζεται το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας (προκατασκευασμένες αίθουσες) και που ανήκει στο Χριστοδουλίδειο Ίδρυμα, θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να παραχωρείται δωρεάν για τη στέγαση ενός δημόσιου σχολείου και αφού ο ιδιοκτήτης είναι ένας κοινωφελής οργανισμός που υποτίθεται έχει σκοπό του την αλληλεγγύη σε παιδιά των οικογενειών του νησιού. Είναι απαράδεκτο να ζητείται από τον Δήμο ετήσιο μίσθωμα 3000 ευρώ και αυτό να γίνεται αποδεκτό από όλες τις άλλες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο.

  Θέση μας είναι ότι ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει όχι μόνο τη δωρεάν παραχώρηση για τη στέγαση των προκατασκευασμένων αιθουσών, αλλά και τη δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση σύγχρονου κτηρίου για το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος
Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: