Παν. Μελάς: «Θα κριθούμε όλοι προσωπικά, όπως και η στάση και η πολιτική της κάθε παράταξης»

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων με σκοπό την εκλογή του νέου Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων. Δείτε τα ονόματα αυτών που εκλέχτηκαν.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων εξελέγη σήμερα ο Παναγιώτης Μελάς, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Σώματος, με σκοπό την εκλογή του νέου Προεδρείου και  των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων. 

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγη ο Παναγιώτης Μελάς. Με παρόντες 47 δημοτικούς συμβούλους (απουσίαζαν δύο σύμβουλοι) , έλαβε: 

– 43 ΝΑΙ και 4 λευκά.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Κατερίνα Σολωμού.  Με παρόντες 48 δημοτικούς συμβούλους (απουσίαζε ένας σύμβουλος), έλαβε:

– 42 ΝΑΙ και 6 λευκά.

Γραμματέας εξελέγη ο Ανδρέας Νικολάου. Με παρόντες 48 δημοτικούς συμβούλους, έλαβε:

– 40 ΝΑΙ και 8 λευκά.

Παν. Μελάς: «Θα κριθούμε όλοι προσωπικά, όπως και η στάση και η πολιτική της κάθε παράταξης»

Στον χαιρετισμό του, αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σώματος, Παναγιώτης Μελάς, ανέφερε:

«Κύριε Δήμαρχε, ευχαριστώ για την πρόταση που κάνατε από πλευράς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε και με εκλέξατε στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ξεκινάμε τη  νέα Δημοτική περίοδο με ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που διέπει την λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης.

Έχει την σφραγίδα του Κλεισθένη, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του οικονομικού παρατηρητηρίου, της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν.

Άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας με όσο το δυνατόν γίνεται ευρύτερη συμμετοχή φορέων, όπως επίσης μέτρα για την ανακούφιση και την προστασία της λαϊκής οικογένειας. 

Αυτές οι αποφάσεις απαιτούν ουσιαστική συνεργασία και διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς στείρες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, με τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας, απ’ όλους.  Έτσι ώστε να είμαστε δυνατοί απέναντι σε αυτούς που έχουν βάλει πλάτη για να περνούν οι αντιλαϊκές πολιτικές τους. 

Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολος. Κανείς δεν περισσεύει. Μαζί μας θα είναι και ο Πατραϊκός λαός που αγωνίζεται καθημερινά.

Θα κριθούμε όλοι προσωπικά, όπως και η στάση και η πολιτική της κάθε παράταξης.

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους, καλή Δημοτική περίοδο!».

Η Κατερίνα Σολωμού και ο Ανδρέας Νικολάου, από τη θέση της Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, δεσμεύτηκαν σε σύντομο χαιρετισμό τους, για την καλή λειτουργία του Σώματος.

Παν. Μελάς: «Θα κριθούμε όλοι προσωπικά, όπως και η στάση και η πολιτική της κάθε παράταξης»

Παναγιώτης Μελάς, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων: «Θα κριθούμε όλοι προσωπικά, όπως και η στάση και η πολιτική της κάθε παράταξης»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής, ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός από την εκλογή του νέου Προεδρείου (Πρόεδρος Παναγιώτης Μελάς, Αντιπρόεδρος Κατερίνα Σολωμού, Γραμματέας Ανδρέας Νικολάου), εξελέγησαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

-Από την δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέγονται οι: Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, Γιώργος Μαγιάκης, Παναγιώτης Μελάς.

-Από την παράταξη «Πρωτεύουσα Ξανά», εκλέγεται ο Φώτης Δημακόπουλος.

-Από την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», εκλέγεται ο Νίκος Παπαδημάτος.

-Από την παράταξη «Νέα Πάτρα», εκλέγεται η Μαρία Φιλοπούλου.

-Από την παράταξη «Ώρα Πατρών», εκλέγεται ο Γιάννης Τσιμπούκης.

-Από την παράταξη «ΣΠΙΡΑΛ», εκλέγεται ο Πέτρος Ψωμάς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

-Από την δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέγονται οι: Νίκος Ασπράγκαθος, Ήρα Κουρή, Δημήτρης Πελεκούδας.

-Από την παράταξη «Πρωτεύουσα Ξανά», εκλέγεται ο Χρήστος Μπακαλάρος.

-Από την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», εκλέγεται ο Θόδωρος Ξυλιάς.

-Από την παράταξη «Νέα Πάτρα», εκλέγεται ο Διονύσης Βορίσης.

-Από την παράταξη «Ώρα Πατρών», εκλέγεται ο Γιώργος Ρώρος.

-Από την παράταξη «ΣΠΙΡΑΛ», εκλέγεται ο Αθανάσιος Δούρος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: