Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 22 Μάη: Τώρα παίρνουμε τη θέση μας στον αγώνα!

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας: Καλούμε τους συνταξιούχους, εργαζόμενους και νεολαία να πάρουν μέρος και να δείξουν την αντίθεση τους στον πόλεμο και την συμμετοχή της χώρας μας 

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ, 2022

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 17:30 ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ 19:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΑΝΑΧΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΣΠΑΡΤΗ 15:30 ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και όλες οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου διοργανώνουν  μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία  την Κυριακή 22 του Μάη 2022, που φέτος συμπίπτει με την ημέρα δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και δεν χωρά καμιά επανάπαυση. Ο κίνδυνος της επέκτασης του είναι μεγάλος. Τώρα παίρνουμε τη θέση μας στον αγώνα!

Καλούμε τους συνταξιούχους, εργαζόμενους και νεολαία να πάρουν μέρος και να δείξουν την αντίθεση τους στον πόλεμο και την συμμετοχή της χώρας μας. 

 Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία! Πρόκειται για έναν άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον οποίο συγκρούονται από τη μια οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία, με το μάρμαρο να το πληρώνουν ο ουκρανικός, ο ρωσικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μπει στο ψευτοδίλημμα να διαλέξει στρατόπεδο ληστή. Τόσο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όσο και η Ρωσία έχουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή, που είναι ξένα και εχθρικά προς τις ανάγκες και τα πραγματικά συμφέροντα των λαών.

Η εμπλοκή της χώρας μας όχι μόνο δεν προστατεύει τον λαό, αλλά αντίθετα τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους. Καλούμε τον λαό να προβληματιστεί: Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό πολεμικό ορμητήριο και θύμα αντιποίνων; Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού στο “ουκρανικό μέτωπο”, στις δεκάδες αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κατά άλλων λαών; Οι μύθοι τους έχουν καταρρεύσει.

  • Δυναμώνουμε την πάλη, τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη, διατρανώνοντας:
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις – Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική   Συμφωνία για τις Βάσεις 
  • Να μην χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο της Μεσσήνης για εγκατάσταση και λειτουργία εκπαιδευτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας. 
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. 
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: