Τρίτη 16 Φλεβάρη – Μέρα δράσης για την Ειδική Αγωγή

Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η πιο ευαίσθητη δομή της εκπαίδευσης, με παιδιά που χρήζουν πολλαπλής φροντίδας, παραμένουν ανοιχτά και στις “κόκκινες” περιοχές χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας.

Σε μέρα δράσης για την Ειδική Αγωγή την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου καλούν οι ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης» και «Γ. Σεφέρης» και προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού των ειδικών σχολείων, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Αν. Τσόχα 15-17) στις 2 μ.μ.!

Όπως τονίζουν «τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η πιο ευαίσθητη δομή της εκπαίδευσης, με παιδιά που χρήζουν πολλαπλής φροντίδας, παραμένουν ανοιχτά και στις “κόκκινες” περιοχές χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας».

«Το υπουργείο παίζει στα ζάρια την υγεία εργαζομένων και των μαθητών», προσθέτουν και συμπληρώνουν ότι «η εξοργιστική αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας!».

Επίσης καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση των υγειονομικών και της Συντονιστικής Επιτροπής Ατόμων με Αναπηρία (ΣΕΑΑΝ) στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας!

Παράλληλα αποφασίζουν τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (8.00 – 11.00) για τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων που θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της Τρίτης και καλούν το ΔΣ της ΔΟΕ να βγάλει αντίστοιχες στάσεις για το υπόλοιπο του ωραρίου!

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: