Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου “Αργύριος Μοσχίδης”: Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της αντιεκπαιδευτικής, αντιδραστικής «αξιολόγησης»

Συγχωνεύσεις τμημάτων – κενά και ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό – κτιριακά προβλήματα και «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση σχολείων πάνε χέρι-χέρι – συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της αντιεκπαιδευτικής, αντιδραστικής «αξιολόγησης»

Προς

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Διεύθυνση Π.Ε. Λέσβου

Μέλη του Συλλόγου

ΔΟΕ

ΜΜΕ

Θέμα: Συγχωνεύσεις τμημάτων – κενά και ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό – κτιριακά προβλήματα και «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση σχολείων πάνε χέρι-χέρι – συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της αντιεκπαιδευτικής, αντιδραστικής «αξιολόγησης»

Την ώρα που κυβέρνηση, υπουργείο παιδείας και διευθύνσεις εκπαίδευσης υποβαθμίζουν σχολεία, συγχωνεύουν τμήματα, «εξαφανίζουν» κενά σε εκπαιδευτικούς, αφήνουν ασυντήρητα τα παλιά σχολικά κτήρια, έχουν το θράσος να απαιτούν και να επιβάλουν με αυταρχισμό και τρομοκρατία τη λεγόμενη «αξιολόγηση», στην ουσία κατηγοριοποίηση των σχολείων, προκειμένου να μεταθέσουν στις πλάτες εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών τις δικές τους ευθύνες της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων. 

Σε ό, τι αφορά τα σχολεία των νησιών μας, (Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο), επιμένουν στη συγχώνευση των τμημάτων της ΣΤ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου, επιμένουν στους μαζικούς υποβιβασμούς των σχολείων (δημοτικά σχολεία Θάνους, Κοντιά, Μούδρου, νηπιαγωγείο Ατσικής), στα κλειστά τμήματα ένταξης των δημοτικών σχολείων 3ου Μύρινας και Κοντοπουλίου, καθώς και του 3ου Νηπιαγωγείου Μύρινας, στις ελλείψεις δασκάλων παράλληλης στήριξης για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και νηπιαγωγού παράλληλης στήριξης για το 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας, στις ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων αγγλικών, φυσικής αγωγής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, μουσικής, στα κλειστά ολοήμερα τμήματα (Αγίου Ευστρατίου, Κοντιά).

Στηρίζονται σε νόμους που έφτιαξαν οι ίδιοι και που πέρα από κάθε παιδαγωγική αρχή βλέπουν τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά ως αριθμούς που μπορούν με ένα τηλεφώνημα να τους μετακινούν από σχολείο σε σχολείο να τους στριμώχνουν σε μικρές και ακατάλληλες υγειονομικά αίθουσες, αφήνοντάς τους έκθετους σε πιθανή διάδοση του κορονοϊού, σε συνθήκες πανδημίας.

Εκπαιδευτικοί και γονείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από τα να αντισταθούμε μαζικά, συλλογικά, απαιτώντας λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συντεταγμένα, συλλογικά πήγαμε ως εδώ, συλλογικά θα προχωρήσουμε. Απαιτούμε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την Απεργία – Αποχή που έχει καθολική συμμετοχή και καλύπτει όλους τους συναδέλφους.

Μέχρι τότε, σας καλούμε για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 12 Νοεμβρίου: 

  • Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη συνεδριάσει, γιατί δεν προβλέπεται ούτε καν από την Υπουργική Απόφαση. Κανένας Διευθυντής/τρια, Προϊσταμένη δεν είναι υποχρεωμένος/νη να καλέσει συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων. Κανένας δεν μπορεί να τον/ην αναγκάσει, ούτε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου.  
  • Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένες των σχολείων, να αξιοποιήσουν το χρονικό περιθώριο που τους δίνει η εγκύκλιος Κόπτση (δηλαδή την παράταση έως τις 12 Νοεμβρίου, για την ηλεκτρονική υποβολή της συνοπτικής έκθεσης αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και του συλλογικού προγραμματισμού στην πλατφόρμα του ΙΕΠ) και να μην ανεβάσουν τα παραπάνω στοιχεία στην πλατφόρμα τις επόμενες μέρες. Στην περίπτωση που υποχρεωθούν να το κάνουν τελικά, να ανεβάσουν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ. 
  • Οι συνάδελφοι που τυχόν καλεστούν σε Συλλόγους Διδασκόντων τις επόμενες μέρες να επικαλεστούν όλα τα παραπάνω και να ζητήσουν αναβολή των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες να τοποθετηθούν με βάση τα νέα δεδομένα. 
  • Για όσους συναδέλφους τυχόν πιεστούν να πάρουν μέρος σε συνεδριάσεις, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ διευκολυντικές στάσεις εργασίας για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, 1 έως 3 ώρες στο εργασιακό ωράριο του κάθε συναδέλφου και όσες ώρες από αυτές χρειαστεί.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης, τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από κυβέρνηση-Υπουργείο Παιδείας-διεύθυνση Π.Ε. Λέσβου :

  • Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ τη συγχώνευση τμημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.
  • Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών
  • 15 μαθητές ανά τάξη
  • Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ τις λειτουργικές υποβαθμίσεις των δημοτικών σχολείων Θάνους, Κοντιά και Μούδρου και του Νηπιαγωγείου Ατσικής.

Καλύψτε άμεσα τις 24 ελλείψεις και κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, γενικής και ειδικής αγωγής, καθώς και σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό.

  • Διορίστε άμεσα 6 δασκάλους (1 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, 1 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, 2 στο Δημοτικό Σχολείο Κοντιά, 1 στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους, 1 στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ευστρατίου).
  • Διορίστε άμεσα 2 νηπιαγωγούς (1 στο Νηπιαγωγείο Ατσικής, 1 στο 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας).
  • Διορίστε άμεσα 2 εκπαιδευτικούς Εικαστικών, 1 εκπαιδευτικό Μουσικής, 2 εκπαιδευτικούς Αγγλικών, 1 εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, 1 εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής. Κάθε εκπαιδευτικός να κάνει το μάθημα της ειδικότητάς του.
  • Διορίστε 2 δασκάλους ειδικής αγωγής για τα Τμήματα Ένταξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου και 1 νηπιαγωγό ειδικής αγωγής για το Τμήμα Ένταξης του 3ου Νηπιαγωγείου Μύρινας.
  • Διορίστε 3 δασκάλους παράλληλης στήριξης για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και 1 νηπιαγωγό παράλληλης στήριξης για το 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη και σύμφωνα και με τις γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ.
  • Στελεχώστε άμεσα το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, Σχολικό Νοσηλευτή, Γυμναστή, Μουσικό, σύμφωνα και με τα αιτήματα των προϊσταμένων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μαζί με τους γονείς διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά και στη ζωή, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν τα σωματεία στον γύψο. 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στο λιμάνι της Μύρινας στις 6.30 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: