Στραβά μάτια από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Βοιωτίας σε φασιστικές επιθέσεις κατά αγωνιστών

Σκόπιμη καθυστέρηση της σύγκλησης του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας για την καταδίκη φασιστικών περιστατικών σε βάρος όσων αντιτίθενται στο κλίμα εθνικισμού στα σχολεία της περιοχής καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Προσκόμματα φέρνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιτωτίας στην καταδίκη της φασιστικής επίθεσης κατά οικογένειας αγωνιστών στα Βάγια Βοιτωτίας. Την 1η Φλεβάρη το σπίτι των ανθρώπων στοχοποιήθηκε από νεαρά φασιστοειδή, που, αφού πέταξαν αυγά και φώναξαν ναζιστικά συνθήματα, εξαφανίστηκαν μες στη νύχτα. Το συμβάν συνδέεται με τη συστηματική προσπάθεια στοχοποίησης όσων εκπαιδευτικών και κατοίκων αντιμάχονται την προσπάθεια παρέμβασης των φασιστών στα σχολεία, στα πλαίσια της οποίας κι εντάσσεται η κατάληψη του Λυκείου Βαγίων από ομάδα μαθητών, με το διευθυντή του σχολείου να δέχεται έκτοτε απειλητικά τηλεφωνήματα. Απέναντι σε αυτό το κλίμα εκφοβισμού, η τοπική ΕΛΜΕ, με ευθύνη του προέδρου, κωλυσιεργεί σε ό,τι αφορά την καταδίκη των σκοτεινών αυτών πρακτικών, αναβάλλοντας την προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη συνεδρίαση του ΔΣ. Αυτή την τουλάχιστον ανεκτική στάση στη δράση των φασιστών καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας, που σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει:

Θεωρούμε πως το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας θα έπρεπε άμεσα κι όχι με καθυστέρηση:

  • Να έχει καταδικάσει τις παραπάνω ενέργειες.
  • Να σταθεί δίπλα στους συναδέλφους που έχουν γίνει στόχος εκφοβισμών και τρομοκράτησης.

Γιατί, η λογική “κάνω πως δε βλέπω” των παρατάξεων της πλειοψηφίας και όσων τους στηρίζουν αποθρασύνει τις φασιστικές ομάδες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που χρησιμοποιούν μαθητές για να επιβάλλουν τις εθνικιστικές τους απόψεις.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων. Να πούμε τα πράγματα με  το όνομά τους! Καλούμε τους συναδέλφους στα σχολεία να ανοίξουν τη συζήτηση για το ρόλο του φασισμού, να αναδείξουν τον πραγματικό εχθρό που γεννά και αναπαράγει τόσο τα μεγάλα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας όσο και το φασιστικό τέρας»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: