Στο ίδιο έργο θεατές…; – Παράσταση διαμαρτυρίας αναπληρωτών στο υπουργείο Παιδείας στις 26 Αυγούστου

Δέκα μέρες πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά και είκοσι μέρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα…

Δέκα μέρες πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά και είκοσι μέρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα…

Τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι τα σχολεία φέτος θα ξεκινήσουν κανονικά και το κάθε παιδί θα έχει απέναντί του έναν καθηγητή. Παραβλέπουμε τη συγκεκριμένη λέξη, γιατί εμείς έχουμε τους μαθητές, τα παιδιά μας, δίπλα μας κι όχι απέναντί μας και μένουμε στην ουσία:

–χιλιάδες τα κενά

–χιλιάδες και οι υποψήφιοι αναπληρωτές που έχουμε αρχίσει να ετοιμάζουμε τις βαλίτσες, τα χαρτιά, τις βεβαιώσεις των γιατρών κι ότι άλλο χρειαστούμε για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Κάθε χρόνο τα ίδια και χειρότερα…

Θα μείνουμε θεατές στο ίδιο έργο ή θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας;

Η πρώτη απάντηση θα πρέπει να δοθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 11 το πρωί στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομίσθιων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, στο υπουργείο Παιδείας, με αίτημα να μην μείνει κανένας εκπαιδευτικός έξω από τους πίνακες αναπληρωτών.

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει τα εξής:

«Βρισκόμαστε λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων και περνάμε τη μέρα μας πάνω από έναν υπολογιστή προσπαθώντας να καταλάβουμε πότε θα κάνουμε αιτήσεις, πότε θα δηλώσουμε περιοχές και το σημαντικότερο πότε και αν θα δουλέψουμε; Όλα αυτά τα ερωτήματα μας βασανίζουν καθημερινά και δεν υπάρχει ούτε μια επίσημη απάντηση από το υπουργείο Παιδείας!

Είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ΝΔ εμείς βράζουμε στο ζουμί μας κάθε χρόνο, έτοιμοι με μια βαλίτσα ανά πάσα ώρα και στιγμή και τουλάχιστον με δέκα διαφορετικά πλάνα για το τι θα κάνουμε με παιδιά και οικογένεια.

Για πάνω από δέκα χρόνια αδιοριστίας όλες οι κυβερνήσεις αναμασώντας την ίδια καραμέλα, γεμίζουν τα σχολεία με φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, ενώ πάνω από 30.000 συνάδελφοι έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα πάνω από 35 χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι διασχίζουμε τη χώρα κάθε χρόνο κοντά μια εικοσαετία!

Η τακτική της νέας κυβέρνησης γνωστή… επιδιώκει οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών να γίνουν με τους πίνακες του 2018-2019, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλη του 2018! Εάν συμβεί αυτό χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε!

Εάν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη διαδικασία, από πλευράς υπουργείου Παιδείας, αποκλείονται από τους πίνακες και οδηγούνται στην ανεργία μία σειρά συνάδελφοι. Πρώτον συνάδελφοι που δεν είχαν κάνει πέρσι αίτηση, είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους οικογενειακούς (νέες μητέρες) είτε για άλλους λόγους. Δεύτερον συνάδελφοι που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων όλη η φετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάης, Ιούνης), που για μια χρονιά ακόμα αποκτήθηκε με κόστος οικογενειακό και προσωπικό.

Δεν θα είναι οι αναπληρωτές τα μόνιμα θύματα την κυβερνητικής κοροϊδίας!

Απαιτούμε:

  • –Κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση το Σεπτέμβρη!
  • –Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος.
  • –Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία.
  • –Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων εκπαιδευτικών.
  • –Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Καμία απόλυση αναπληρωτή! Τουλάχιστον 33.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

    Καλούμε τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στις 26/8».

    Ένας αναπληρωτής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: