Στα όρια της φτώχειας το 80% των μαθητών σε δημοτικό σχολείο των Χανίων – Είδος πολυτελείας η λίστα σχολικών

Oι περισσότεροι μαθητές του σχολείου, δεν χρειάζονται τόσο τετράδια ή τα χαρτόνια… κανσόν, όσο κάποιο φρούτο, κάποιο τρόφιμο που μαζί με το δεκατιανό από δωρεές, θα τους κρατήσουν στα πόδια τους και δεν θα λιποθυμήσουν από την πείνα στην τάξη. Άλλωστε ουδείς έχει τη δυνατότητα να αγοράσει λίστα με σχολικά…

“Γροθιά στο στομάχι” αποτελεί για την κοινωνία των Χανίων και όχι μόνο η αποκάλυψη μιας Χανιώτισσας μέσω facebook ότι το 80% των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων ζούνε δυστυχώς σε συνθήκες φτώχειας και σιτίζονται από τους δασκάλους τους σχολείου, αφού στα σπίτια τους δεν έχουν να φάνε.

Η διαπίστωση αυτή που εν έτει 2019, ασφαλώς σοκάρει, έγινε με αφορμή την επίσκεψη στο εν λόγω σχολείο για τη διανομή σχολικών ειδών από μέλη του σύλλογοι “Χαρίζω Ελπίδα”, στο πλαίσιο της δράσης “Κανένας Μαθητής χωρίς Σχολικά Είδη”.

Ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς από το σχόλιο της Χανιώτισσας εθελόντριας στο Facebook, οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου, δεν χρειάζονται τόσο τετράδια ή τα χαρτόνια… κανσόν, όσο κάποιο φρούτο, κάποιο τρόφιμο που μαζί με το δεκατιανό από δωρεές, θα τους κρατήσουν στα πόδια τους και δεν θα λιποθυμήσουν από την πείνα στην τάξη. Άλλωστε ουδείς έχει τη δυνατότητα να αγοράσει λίστα με σχολικά…

Δείτε το σχόλιο στο facebook που έφερε στο φως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε για να μη νιώθουν οι μαθητές τους ως παιδιά ενός κατώτερου θεού.

“Σχολεία δυο ταχυτήτων….. δάσκαλοι δύο ταχυτήτων…… παιδιά δύο ταχυτήτων……για την ακρίβεια…… παιδιά ενός κατώτερου Θεού….

7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων………
Το μόνο σχολείο χωρίς λίστες για τους μαθητές του……
Να τις κάνουν τι?
Αφού το 80% των μαθητών του δεν θα μπορέσει να αγοράσει όσα γράφονται σε αυτές….

“Γεια σας…. είμαστε από τα Χαρίζω Ελπίδα….. θέλουμε τις λίστες σχολικών ειδών των παιδιών που αδυνατούν οι γονείς να τα αποκτήσουν”

“Δεν έχουμε λίστες κυρίες μου….ότι και να μας δώσετε θα είναι ευχής έργο…. άλλωστε δεν έχουμε τίποτα….”

Σήμερα λοιπόν εγώ και η Αφροδίτη Κλεινάκη Χαιρετάκη πήγαμε να παραδώσουμε όσα από τα σχολικά είδη μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι θα ήταν χρήσιμα σε αυτό το σχολείο.
Πακέτα με τετράδια (από αυτά τα κοινά τα μπλέ….τα μάλλον απαξιωμένα πλέον από τα υπόλοιπα σχολεία) , μολύβια, γόμες, ξύστρες, κόλλες στικ, κόλλες υγρές, χαρτόνια, κασετίνες, τσάντες…..
Αρχίσαμε να ξεφορτώνουμε σε έναν διάδρομο χωρίς να έχουμε δει κάποιον υπεύθυνο…
Μπαίνω σε μια αίθουσα που είχε ανοιχτή την πόρτα και λέω το γνωστό ποίημα …
“γειά σας είμαστε από το Χαρίζω Ελπίδα και την δράση Κανένας Μαθητής χωρίς Σχολικά Είδη” ….σας φέραμε σχολικά είδη!”
“Σχολικά είδη????”
“Ναι, τετράδια μολύβια τσάντες μπλα μπλα μπλα και χαρτόνια κανσον…”
“Χαρτόνια Κανσον????” λένε οι δύο νηπιαγωγοί και βγαίνουν από την τάξη τους να επιβεβαιώσουν ότι είπαμε όντως Κανσον!!
Πόσο καιρό είχε άραγε αυτό το σχολείο να δει Κανσον?????
Πολύ προφανώς αφού ποσοστό άνω του 80% των μαθητών τους ζούν σε συνθήκες φτώχειας….

Αφού μας ευχαριστούν ξανά και ξανά…. φεύγουμε…

Η Αφροδίτη έπρεπε να επιστρέψει για να δώσει και μερικά ψαλιδακια που είχαμε ξεχάσει να βάλουμε μέσα στις σακούλες….

Φεύγοντας ρωτάει τον διευθυντή αν χρειάζονται κάτι άλλο….και τι απαντάει ο άνθρωπος?????

“Ξέρετε…τα παιδιά του σχολείου μας σιτίζονται από εμάς καθώς τα περισσότερα δεν έχουν τίποτα από το σπίτι…. καταφέρνουμε να τους φτιάχνουμε ένα σάντουιτς από δωρεές ….. αλλά αν μπορούσατε….λίγα φρούτα!!
Τι είπε ρε παιδιά???

Στα Χανιά….σε ένα έδαφος που και σκ@τ@ να φυτέψεις θα φυτρώσουν…..σε μια πόλη που στέλνει τόνους φρούτων στις χωματερές….σε μια πόλη που έχει πνιγεί στα 5αστερα ξενοδοχεία….. ένας διευθυντής ενός Δημοτικού Σχολείου εκλιπαρεί για λίγα φρούτα για να σιτησει τους 96 μαθητές του???

Στα Χανιά και μάλιστα στο κέντρο των Χανίων…. δίπλα στην Δημοτική Αγορά μας….. μέσα στον παλμό της εμπορικής κίνησης….96 μαθητές πεινάνε????

Μόνο ντροπή νιώθω….και θλίψη!!!!

Υ.γ. προς ενημέρωση όσων μας έδωσαν χρήματα για βιβλία….. κάποια από αυτά αύριο θα γίνουν ροδάκινα.
Να χέσω μια παιδεία που αφήνει τους μαθητές της να πεινάνε!!!
1.05 τα ροδάκινα έναντι 1.29 τα μήλα…..δεν έχω άλλη επιλογή

Πηγή: zarpanews.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: