Σωματείο ο Βύρωνας: “Αγώνας για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας” – Ενημέρωση για τη συνάντηση με τους Φροντιστηριάρχες

Ο μόνος δρόμος για ΣΣΕ που θα καλύπτει τις ανάγκες μας είναι η πραγματική πίεση προς τους εργοδότες, η παρέμβασή μας στους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων μας σε φροντιστήρια και κέντρα μελέτης, ενάντια σε κωλυσιεργίες που προτάσσουν δυνάμεις της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ της 24 Οκτωβρίου, η συνάντηση είχε διερευνητικό χαρακτήρα, πάνω στην βάση του σχεδίου που κατέθεσε η Ομοσπονδία προς διαπραγμάτευση. Η εργοδοτική πλευρά απέφυγε να καταθέσει συγκεκριμένη αντιπρόταση, ιδιαίτερα όσο αφορά το προτεινόμενο από αυτήν ωρομίσθιο. Κατέστησε, βέβαια, σαφές ότι απορρίπτει την πρόταση που περιέχεται στο σχέδιο ΣΣΕ που έχει κατατεθεί και επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού πρώτα λάβει επίσημα στοιχεία για την κερδοφορία των φροντιστηρίων, τον μέσο μισθό που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε αυτά κ.λπ. από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ανέφερε, προκειμένου η συζήτηση να γίνει επ΄ αυτών. Ως εκ τούτου, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί ή για την ακρίβεια θα αρχίσει στην επόμενη συνάντηση, εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η άμεση απάντηση από την πλευρά του σωματείου μας εμπεριείχε την πανθομολογούμενη αλήθεια: Ότι τα όποια επίσημα στοιχεία δεν αντανακλούν την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΦΜΕ, την μαύρη εργασία, την μη καταβολή των νόμιμων επιδομάτων και, βέβαια, τους εξευτελιστικούς μισθούς με βάση το νόμιμο μεικτό ωρομίσθιο των 6.70 ευρώ. Με απλά λόγια επισημάναμε στους εργοδότες ότι με 6.70 την ώρα δεν μπορεί κανείς εργαζόμενος να ζήσει αξιοπρεπώς, ακόμη κι αν συμπληρώνει το πλήρες ωράριο των 21 ωρών. Τονίσαμε ότι στην όποια πρόταση καταθέσει η ΟΕΦΕ η απάντησή μας θα έχει ως αποκλειστικό κριτήριο το κατά πόσο αυτή καλύπτει την επιταγή για αξιοπρεπείς αμοιβές και αξιοπρεπή ζωή.

Απευθύνουμε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει το σωματείο για το αμέσως προσεχές διάστημα, με κορύφωση την συμμετοχή στην απεργία της 14 Νοέμβρη και την μαζική παρουσία όλων μας στην επόμενη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΟΕΦΕ.

Συνάδελφοι, δεν έχουμε αυταπάτες. Ο κοινωνικός εταιρισμός που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η δήθεν επαναφορά των ΣΣΕ είναι μία παγίδα για τους εργαζόμενους. Ο μόνος δρόμος για ΣΣΕ που θα καλύπτει τις ανάγκες μας είναι η πραγματική πίεση προς τους εργοδότες, η παρέμβασή μας στους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων μας σε φροντιστήρια και κέντρα μελέτης, ενάντια σε κωλυσιεργίες που προτάσσουν δυνάμεις της Ομοσπονδίας. Η πίεση αυτή μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζόμενων στον αγώνα για μια ΣΣΕ που θα είναι λογική για εμάς και όχι για τους φροντιστηριάρχες. Σε αυτόν τον αγώνα σε καλεί το σωματείο του «Βύρωνα», που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο σύμβασης κι έχει σηκώσει στις πλάτες του τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ. Είναι ο αγώνας για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Πηγή: Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής “Ο Βύρων”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: