Ρατσιστική απόφαση της προσκείμενης στη ΔΑΚΕ ΕΛΜΕ Λέσβου – “Απόλυτα σωστός” ο όρος λαθρομετανάστης

Με πρόταση του προέδρου της ΔΑΚΕ καθηγητών η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου εγκρίνει ως “απόλυτα σωστή” τη χρήση του όρου “λαθρομετανάστης”.

Πριν λίγες μέρες προκάλεσε το γενικό έπαινο η στάση των εκπαιδευτικών στη Χίο, που αντιτάχθηκαν στη συστηματική προσπάθεια καλλιέργειας ξενοφοβίας σε βάρος των προσφυγόπουλων από μερίδα γονέων στο νησί. Δυστυχώς το παράδειγμά τους δεν φαίνεται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν όλοι οι συνάδελφοί τους, αβαντάροντας τον υφέρποντα ή άλλοτε ανοιχτό ρατσισμό των κατοίκων σε περιοχές όπου εγκλωβίζονται παρά τη θέλησή τους πρόσφυγες. Αποτελεί πραγματική κηλίδα για τον εκπαιδευτικό κόσμο της Λέσβου η στάση του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Λέσβου και προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί, Αποστόλου Βαρελτζή, που εισηγήθηκε να χρησιμοποιείται ο ντροπιαστικός και απαράδεκτος χαρακτηρισμός “λαθρομετανάστης” από εκπαιδευτικούς, πρόταση που μάλιστα έγινε δεχτή από την πλειοψηφία του ΔΣ, (τέσσερις προς τρεις), με τις αριστερές παρατάξεις να μειοψηφούν.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα έγγραφο του Αρείου Πάγου ζήτησε  την εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού». Χρέος των εκπαιδευτικών του νησιού είναι να καταδικάσουν έμπρακτα τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που εξ ονόματός τους ποντάρουν στο ρατσιστικό μίσος, το οποίο χωρίς αμφιβολία ενσταλάζουν και στις ψυχές των μαθητών τους, ενώ εξίσου αποφασιστική πρέπει να είναι και η στάση των γονέων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: